Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 09:02

Στο κτήμα, που δώρισε η Ασημίνα Καρέλια: Εργασίες για τα παιδιά  της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Στο κτήμα, που δώρισε η Ασημίνα Καρέλια: Εργασίες για τα παιδιά  της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα, στο κτήμα που δώρισε η Ασημίνα Καρέλια, χήρα του αείμνηστου Κώστα Καρέλια, στα Γιαννιτσάνικα, στο τέρμα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

Μάλιστα, στην εξωτερική πλευρά του κτήματος έχει τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα για την επισκευή και την επέκταση των κτηρίων, για την “Κιβωτό του Κόσμου Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”, ενώ προβλέπεται να βρουν το δικό τους καταφύγιο 40 παιδιά από την Κιβωτό. Πρόκειται για κτήμα και κτήρια, τα οποία με τις κατάλληλες κατασκευές θα συγκροτήσουν τη μονάδα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επισκεφθεί το χώρο ο εμπνευστής και δημιουργός της Κιβωτού πατήρ Αντώνιος και μαζί με την κ. Καρέλια σχεδίασαν τις αναγκαίες λειτουργικές ρυθμίσεις. Στο χώρο του ξενώνα, αναφέρουν οι πληροφορίες μας, θα γίνουν οι κοιτώνες για τα παιδιά, ενώ στην κυρίως οικία θα γίνουν αίθουσες υποδοχής, κατοικία παιδοψυχολόγων και γραφεία διοικητικής υποστήριξης. Οι χώροι των αποθηκών προορίζονται για εργαστήρια, έτσι ώστε να υπάρχει κατάρτιση των παιδιών σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και να αποκτούν εφόδια για τη ζωή τους. Επίσης η οικογένεια θα διαθέτει κάθε χρόνο τα αναγκαία ποσά για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας η “Κιβωτός του Κόσμου” ως ΜΚΟ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αυξημένο συντελεστή δόμησης που προβλέπει ο νόμος, για να κατασκευάσει και άλλα κτήρια για μελλοντικές ανάγκες της.

Η μονάδα αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στις δωρεές της οικογένειας, η οποία έχει κάνει δωρεά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Φιλοθέη της Αθήνας.

Σχόλια  

0 # GIANNHS 25-07-2018 18:23
ΑΠΛΩΣ...ΣΥΓΧΑΡΗ ΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER