Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 09:19

Κύμα αλληλεγγύης από την Μεσσηνία για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Γράφτηκε από την

 

Κύμα αλληλεγγύης ξεσήκωσε και στη Μεσσηνία η ανείπωτη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Φορείς και μεμονωμένες επιχειρήσεις δεν αρκέστηκαν απλώς στο να εκφράσουν τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους, αλλά ξεκίνησαν ήδη τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών των χιλιάδων πυροπλήκτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ακολουθούν ενδεικτικά οι δράσεις αλληλεγγύης, που έχουν έως τώρα γίνει γνωστές στην “Ε”.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής απευθύνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας. Από την πρώτη στιγμή έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με τα μέλη μας, με τοπικούς φορείς αλλά και με το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Καλαμάτα, με σκοπό τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και οικονομικής συνδρομής, μέσω ειδικού λογαριασμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της γραμματείας του Επιμελητηρίου 27210 62212 ή στο e-mail: info@mcci.gr".

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο πλευρό των πυροπλήκτων της Αττικής, που δοκιμάζονται τα τελευταία 24ωρα στέκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τα μέλη του για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια παροχής βοήθειας στους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής.

Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

1) Εμφιαλωμένα νερά.

2) Χυμοί που διατηρούνται εκτός ψυγείου.

3) Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.).

4) Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου π.χ. εβαπορέ.

5) Φουσιντίν/Μπεταντίν, γάζες, πάνες και μωρομάντηλα.

Η συλλογή των ειδών αυτών θα γίνεται από 25 Ιουλίου μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2018, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ηδη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στάλθηκε φαρμακευτικό υλικό στο Δήμο Μαραθώνα".

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Εκκληση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές φωτιές σε Κινέτα και Αττική απευθύνει ο Δήμος Τριφυλίας. Ζητείται να συγκεντρωθούν άμεσα ξηρά τροφή (ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, όσπρια κ.λπ.), κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, παιδικές πάνες, παλαιές συσκευές κινητών.

Σε ανακοίνωση τονίζεται: "Ο Δήμος μας ήδη έχει ενεργήσει για την πρώτη αποστολή 10 κιβωτίων ειδών ρουχισμού, 10 κιβωτίων γάλα και 80 24άδων εμφιαλωμένου νερού. Η αποστολή αγάπης και φροντίδας στους συνανθρώπους μας θα πρέπει να φύγει γρήγορα. Βοηθήστε μας! Συγκέντρωση στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα του Δήμου Τριφυλίας. Πληροφορίες Στυλιανού Φωτεινή".

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ / ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ - ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του Μορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής. Με χθεσινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ότι προβαίνουν στη συλλογή εμφιαλωμένου πόσιμου νερού που μπορεί να μεταφερθεί για τους πληγέντες συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση θα γίνεται μέχρι και την Πέμπτη στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κυπαρισσίας από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Στην παρούσα φάση συγκεντρώνονται: Νερό, ατομικοί χυμοί, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί. Τη δράση αυτή στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Δ/νση: Κεφάλα 5, Τηλ: 27210 87737 & 27210 88313, e-mail: eeskal@otenet.gr

ΑΚΟΜΗ: Συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από την «Ε» και το eleftheriaonline.gr για τους πυρόπληκτους της Αττικής

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, χυμούς και είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν κ.λπ.) συγκεντρώνει για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Αττική το Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι τα είδη αυτά θα μπορεί καθένας να τα παραδώσει από σήμερα έως την Κυριακή 29 Ιουλίου (5:30-7:30 μ.μ.) στην εστία του ΣΕΟ (Πολυχάρους και Ταξιαρχών, Καλαμάτα). Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6976-749027.

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Οι Πρόσκοποι πάντοτε πιστοί στην υπόσχεσή τους να «βοηθούν κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση», από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στις δυνάμεις πυρόσβεσης προσφέροντάς τους νερά. Η Κεντρική Διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και μετά από συνεννόηση μαζί τους, προχωρά από χθες και έως σήμερα σε μία μαζική κινητοποίηση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, τα οποία θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:

• Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές).

• Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες).

• Νερά και χυμούς.

• Είδη καθαριότητας: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια, πάνες.

Η συλλογή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στις εγκαταστάσεις του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων στο χώρο του πατινάζ σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

“ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ”

Η "Μεταφορική Σπουργίτης" μετά την πρωτοφανή αυτή τραγωδία αναλαμβάνει δωρεάν τη συλλογή και μεταφορά ειδών πρώτης βοήθειας και ανάγκης στους πληγέντες των πυρκαγιών για την ανακούφισή τους. Σύλλογοι, ομάδες ατόμων, ιδιώτες κ.ά., που επιθυμούν να στείλουν πράγματα μπορούν μέχρι το Σάββατο 28/7  να πηγαίνουν στο χώρο της εταιρείας (Αθηνών 186, Καλαμάτα) ή να ειδοποιήσουν  τηλεφωνικώς στο 27210 22266 για να τα παραλάβει η μεταφορική από το χώρο τους και να προωθηθούν προς διανομή στο Δήμο Μαραθώνα.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για: 1) γάζες, 2) φυσιολογικούς ορούς, 3) αντισηπτικά, 4) μάσκες μιας χρήσης, 5) αλοιφές για εγκαύματα, 6) πάνες, 7) μωρομάντηλα, 8) νερό, 9) κονσέρβες και είδη ξηράς τροφής, άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται ψυγείο.

ACS COURIER ΚΟΡΩΝΗΣ

Η ACS Courier συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής στο κατάστημά της στην οδό Περικλή Ράλλη 9.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ “ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ”

Είδη πρώτης ανάγκης όπως πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, Fucidin και Betadin συγκεντρώνει το εργαστήρι “Χριστόπουλος” (Μακεδονίας 6), προκειμένου να μοιραστούν στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας μπορούν να περάσουν από το κατάστημα, από τις 6 τo πρωί έως τις 10 το βράδυ, προσφέροντας ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν μέσω του Δήμου στους πληγέντες ή μέσω οχήματος της ίδιας της επιχείρησης, αν ο αριθμός τους είναι σημαντικά μεγάλος.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Παύλος Χριστόπουλος στο eleftheriaonline.gr, παραχωρεί για όσο χρειαστεί σε κάποια πυρόπληκτη οικογένεια, οικία που βρίσκεται στην συνοικία του Κολωνού, εφόσον διαθέτει τα σχετικά πιστοποιητικά από κάποια δομή ή φορέα (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το εργαστήρι).

“PLATEA”

Το κατάστημα “Platea” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας αποφάσισε να διατεθούν οι εισπράξεις όλης της εβδομάδας για την κάλυψη των αναγκών των πυροπλήκτων της Αττικής.

“KOKKOUS COFFEE” (ΜΕΣΣΗΝΗ)

Η επιχείρηση “Kokkous Coffee” στη Μεσσήνη συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, Fucidin κρέμα, Betadine, πάνες, μωρομάντηλα, ξηρά τροφή και καθαρά ρούχα.

“COFFEE HOUSE” (ΜΕΣΣΗΝΗ)

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώνουν ξηρά τροφή, νερά και φαρμακευτικό υλικό στο “Coffee House” στη Μεσσήνη. Πληροφορίες: 6949-359827.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας προσφέρει στους πληγέντες είδη πρώτης ανάγκης (νερό, ξηρά τροφή, παιδικές πάνες κ.λπ.).