Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 10:25

Ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Μεσσήνης

 

 

Ξεκίνησε από χθες να λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Μεσσήνης, στο πλαίσιο των διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών στον Νομό Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη  του Κέντρου Κοινότητας, η ψυχολόγος Μαρία Χαριζοπούλου και η κοινωνική λειτουργός Σταματία Ταπανά έκαναν επισκέψεις και ενημέρωσαν στους παιδικούς σταθμούς και το ΚΑΠΗ του Δήμου Μεσσήνης.

Η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο Δήμο Μεσσήνης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, οι οποίες για τον τρέχοντα μήνα ήταν δύο, μία χθες και άλλη μία τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Η εν λόγω δομή, όπως τονίζεται από τον δήμο, σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 - 2020». Εχει δε ως στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Το πεδίο δράσης της συγκεκριμένης δομής κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Υποδοχή - καταγραφή - ενημέρωση - εξυπηρέτηση - υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER