Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 08:12

Βοήθεια για τα αδέσποτα ζητεί ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Βοήθεια για τα αδέσποτα ζητεί ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας

 

 

Τη βοήθεια όλων για να μειωθούν τα αδέσποτα στους δρόμους της Καλαμάτας ζητεί με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Ομιλος.

Οπως παρατηρεί η ανακοίνωση "το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης μας". Κι αυτό συμβαίνει γιατί "οι εγκαταλείψεις είναι πάρα πολλές, τα περιστατικά πάρα πολλά και οι εθελοντές λίγοι". Χρειάζεται λοιπόν "η μείωση και η καταγραφή των αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους".

Στην προσπάθεια αυτή βέβαια μπορούν να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της Καλαμάτας και όποιος φροντίζει κάποιο αδέσποτο ή το βλέπει συχνά στην περιοχή του να ενημερώνει το Δήμο Καλαμάτας, ώστε να μπει στο πρόγραμμα στειρώσεων. Η σκέψη του ΦΟΚ, όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, είναι κάθε αδέσποτο: α) Να περισυλλέγεται β) Να στειρώνετα. γ) Να τσιπάρεται δ) Να εμβολιάζεται ε) Να φωτογραφίζεται στ) Να επανατοποθετείται και ζ) να προωθείται για υιοθεσία.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "θα πρέπει να γνωρίζουμε τα αδέσποτα που υπάρχουν στην πόλη μας, για να μπορέσουμε να μειώσουμε τον πληθυσμό, μειώνοντας τις ανεξέλεγκτες γέννες". Αλλωστε, είναι γνωστό ότι "πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι ανεξέλεγκτες γέννες δεσποζόμενων ζώων, που οι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να στειρώσουν ή έστω να μην ζευγαρώσουν τη σκύλα τους, με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν στους δρόμους".

Ο Φιλοζωικός αναφέρει επίσης ότι "κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία του κόσμου όταν βλέπουν αγέλες, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση". Μπορεί κάποιος λοιπόν να πάει στο Τμήμα Πρασίνου του δήμου που βρίσκεται στο Δημαρχείο (Αθηνών 99) και να κάνει αίτηση για να μπει το ζώο που φροντίζει στο πρόγραμμα για στείρωση. Μπορεί επίσης να καλέσει στο 27213 60847 (Τμήμα Πρασίνου).

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Καταλήγοντας η ανακοίνωση κάνει έκκληση για τροφές και φάρμακα, καθώς υπάρχει ανάγκη από ξηρά τροφή (σκύλου και γάτας), μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες και ψωμί. Επίσης, "χρειαζόμαστε φάρμακα τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία: Soluric 300mg, Zylapour 300mg, Vibramycin 100 mg και Augmentin". Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται στα γραφεία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Νέδοντος και Μακεδονίας (ξύλινο σπιτάκι), Τρίτη και Πέμπτη 10 π.μ. - 12 μ. ή κατόπιν συνεννόησης στο 6947-962410.


NEWSLETTER