Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 16:24

Παιδικά Χωριά SOS: Οι εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια ζωής στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Παιδικά Χωριά SOS: Οι εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια ζωής στη Μεσσηνία

Δέκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς στην πόλη της Καλαμάτας και το νομό γενικότερα συμπληρώνουν φέτος τα Παιδικά Χωριά SOS και το γιορτάζουν!

Ετσι από σήμερα και μέχρι τις 11 του μήνα μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους μέσα από μια σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων με επίκεντρο πάντα το παιδί και την οικογένεια -με κορυφαία την κεντρική εκδήλωση μεθαύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σήμερα, στις 5 μ.μ., στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού για παιδιά 4 - 6 ετών με τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

• Σήμερα, 5 μ.μ. Εργαστήρι μουσικού παραμυθιού για παιδιά 4 - 6 ετών με τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα, στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

• Αύριο, 11 π.μ. Αφήγηση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (4ος όροφος). 6 μ.μ. Αγώνας βόλεϊ Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών μεταξύ των ομάδων Α.Σ. Απόλλων Καλαμάτας – ΟΦΑ Απολλώνιος, στο Κλειστό Στάδιο Καλαμάτας.

• Κυριακή, 11 π.μ. Διοργάνωση φιλικού αγώνα δρόμου από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας. 6.30 μ.μ. Κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με δράσεις και παρουσιάσεις από τους επαγγελματίες των Παιδικών Χωριών SOS, την τοπική Ομάδα Στήριξης και άλλους εθελοντές.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

6.30 μ.μ. Καλωσόρισμα από τη Ρούλα Χριστάκη συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

6.35 μ.μ. Χαιρετισμοί.

6.45 μ.μ. “Πες το σαν παραμύθι...” Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών με τη συμμετοχή παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων.

7 μ.μ. “Και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι...” από τη Δήμητρα Ψαρούλη και την Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλη της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

7.20 μ.μ. Τραγούδι “Τα μικρά παιδιά”, από τα παιδιά της πόλης μας (Τάσος Τρίτας κιθάρα, Γαλήνη Βουγιουκλή τραγούδι).

7.30 μ.μ. Παρουσίαση προγραμμάτων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, από τις κοινωνικές λειτουργούς Γιώτα Μηλίτση και Γιώτα Κοπίτα.

7.45 μ.μ. Ποίημα “Για το παιδί” - απόσπασμα από το “Αναφυλλητό” του Γιάννη Ρίτσου, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων Βασίλη και Γιάννη Φράγκο.

7.55 μ.μ. “Η έννοια του εθελοντισμού” από τους εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Εύη Ντινοπούλου και Μανώλη Μουτζούρη.

8.10 μ.μ. “Ενα βήμα μπροστά”, θεατρικό δρώμενο για τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

8.30 μ.μ. “Παιδικά Χωριά SOS και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών”, από τον Στέργιο Σιφνιό, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 8.45 μ.μ., με βραβεύσεις προς τη Βίκυ Γ. Καρέλια από το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και τον Ξενοφώντα Κάππα από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.


NEWSLETTER