Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 09:20

Λαθρέμποροι άφησαν 200 μετανάστες κοντά στο Γιαννιτσοχώρι

Γράφτηκε από τον

Κατά ομάδες κινούνταν δεκάδες μετανάστες την Κυριακή το πρωί κατά μήκος της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Πύργου με κατεύθυνση την Κυπαρισσία.
Μετανάστες που, όπως λένε οι πληροφορίες, ακολουθώντας την υπόσχεση ότι θα τους προωθήσουν ως το λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να βρουν τρόπο να περάσουν στην Ιταλία, είχαν στοιβαχτεί σε μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ξημερώματα Κυριακής τους ξεφόρτωσε κάπου κοντά στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, λέγοντάς τους ότι είχαν φτάσει στον προορισμό τους.
Από εκεί οι μετανάστες -που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν Αφγανοί και είχαν χαρτιά προσωρινής παραμονής στην χώρα μας- κινήθηκαν άλλοι προς την Κυπαρισσία, άλλοι έμειναν στην περιοχή και άλλοι πήγαν προς την Ζαχάρω. Ο συνολικός τους αριθμός υπολογίζεται σε περίπου 200 άτομα.
Αγνωστο παραμένει αν τελικά ο προορισμός τους ήταν η Πάτρα ή άλλο σημείο της Πελοποννήσου προκειμένου να τους παραλάβει καράβι για να τους μεταφέρει στην Ιταλία, ενώ στον άγνωστο οδηγό του φορτηγού είχαν πληρώσει από δέκα ευρώ ο καθένας για να τους μεταφέρει.
Από την Κυπαρισσία που έφτασαν αρκετοί από αυτούς μέσα από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, ταξίδεψαν και πάλι προς την Αθήνα, ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι το ίδιο έγινε και από την πλευρά της Ηλείας, χρησιμοποιώντας ακόμη και τουριστικό λεωφορείο.