Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 07:54

Για τέταρτη μέρα καίγονται σκουπίδια στη χωματερή Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

Για τέταρτη μέρα καίγονταν τα σκουπίδια χθες στη χωματερή του Διαβολιτσίου, προκαλώντας την έντονη ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μας επισήμαναν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Από την πλευρά του δήμου, όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Ντονάς, γίνονται προσπάθειες για να σβηστεί η φωτιά, όμως υπάρχουν δυσκολίες προσέγγισης λόγω του επικλινούς εδάφους.
Ο κ. Ντονάς ενημέρωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ και από το Σάββατο στην περιοχή στάλθηκε ένα πυροσβεστικό και μια τσάπα, που άρχισαν τις προσπάθειες κατάσβεσης - κυρίως το πυροσβεστικό, αφού η τσάπα δεν μπορούσε να προσεγγίσει. Αν και, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, έχουν πέσει τόνοι νερού, η φωτιά ακόμα και χθες συνέχιζε να σιγοκαίει.
Οπως εκτίμησε ο ίδιος, πιθανή αιτία είναι οι στάχτες με πιθανώς αναμμένα κάρβουνα που από τα τζάκια και τις σόμπες καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών. Σημείωσε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων στο Διαβολίτσι για το λόγο αυτό.