Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 10:07

Μήνυση του διαιτητή Κυρ. Ταβουλαρέα στο μπλογκ «Δημοτικό Σαφάρι» για συκοφαντική δυσφήμηση

Γράφτηκε από την
Μήνυση του διαιτητή Κυρ. Ταβουλαρέα στο μπλογκ «Δημοτικό Σαφάρι» για συκοφαντική δυσφήμηση

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατέθεσε στις 23 Φεβρουαρίου ο Καλαματιανός διαιτητής του μπάσκετ Κυριάκος Ταβουλαρέας, κατά του μπλογκ "Δημοτικό Σαφάρι". Παράλληλα οι δικηγόροι του, Βασίλης και Κατερίνα Δημαρέση, ζήτησαν να διατάξει ο εισαγγελέας Καλαμάτας την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο διαχειριστής και ιδιοκτήτης του μπλογκ και ποιοι είναι οι συντάκτες πίσω από τα ανώνυμα δημοσιεύματα.
«Το "Δημοτικό Σαφάρι" -χωρίς να μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε ποιοι είναι πίσω και σαν διαχειριστές και σαν συντάκτες- έχει γράψει αόριστες κατηγορίες που αφορούν τον Κυριάκο Ταβουλαρέα, διαιτητή μπάσκετ Α1 κατηγορίας», ανέφερε ο δικηγόρος του Β. Δημαρέσης στην "Ε". Οπως μας είπε στη συνέχεια, το μπλογκ «φωτογραφίζει» τον εντολέα του ως έναν από τους συμμετέχοντες σε κύκλωμα που έστηνε αγώνες και έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Είναι μια γενική καταγγελτική συμπεριφορά. Κάνουν συσχετισμό με παράγοντα του αθλητισμού που προφυλακίστηκε και αφήνουν υπονοούμενα ότι ήταν και ο Κυριάκος Ταβουλαρέας μέσα στο κύκλωμα και πως θα τον προφυλακίσουν γιατί έχει διαπράξει κακουργήματα», τόνισε ο δικηγόρος.
Επίσης ο κ. Δημαρέσης σημείωσε ότι οι συντάκτες των 3 κειμένων τα οποία αναρτήθηκαν στις 21 Ιανουαρίου «αφήνουν υπονοούμενα ότι τον έχει δεξί του χέρι ο Σαμαράς» - δηλαδή ότι, μέσω του διαιτητή,  «προσπαθούν να συσχετίσουν τον Αντώνη Σαμαρά με τις θεωρητικά παράνομες συμπεριφορές. Και αυτό επειδή ο Κυριάκος Ταβουλαρέας είναι οργανωμένος κομματικά στη ΝΔ και τον έχουν αποσπάσει από τη ΔΕΗ πάνω στην Αθήνα, στα κεντρικά του κόμματος».
Σημείωσε επίσης ότι στη μήνυση ο εντολέας του, πέραν του ότι ζητά να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι του μπλογκ και αυτοί που έγραψαν τα συγκεκριμένα κείμενα, «αναγράφει ότι αποτελούν σύσταση συμμορίας, με την έννοια ότι συναποφάσισαν και συνενώθηκαν για να τον συκοφαντήσουν. Και για τη συκοφαντική δυσφήμηση αυτή διά του Τύπου ζητάει 3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη».


NEWSLETTER