Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 08:28

Ο μητροπολίτης Τριφυλίας στη γιορτή του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

 

«Είμαστε εδώ για να πάρουμε δύναμη από εσάς» επισήμανε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε χθες το πρωί στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.

Μια γιορτή με πολλή αγάπη για τους τροφίμους, αλλά και το προσωπικό, όπως και όλους όσοι στηρίζουν εθελοντικά τη συγκεκριμένη δομή. Χριστουγεννιάτικος στολισμός, ο Αϊ-Βασίλης, οι τάρανδοί του και τα ξωτικά ήταν εκεί για να δώσουν τη γιορτινή νότα και να κάνουν την ημέρα αυτή λίγο πιο διαφορετική από την καθημερινότητα που βιώνουν όλοι.

Πριν τη γιορτή σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε ότι “ερχόμαστε εδώ για να σας δώσουμε δύναμη, αλλά τελικά είμαστε εμείς που παίρνουμε δύναμη από εσάς”. Ευχαρίστησε εγκάρδια το προσωπικό για τον αγώνα που δίνει και επισήμανε ότι “όσοι βρίσκονται εδώ είναι οι αυριανοί πολίτες της βασιλείας των ουρανών, αυτοί θα μπουν χωρίς να κριθούν χωρίς εισιτήριο και τότε θα τους έχουμε ανάγκη”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι «είμαστε εδώ γιατί το θέλει η ψυχή μας και η κοινωνία, είμαστε εδώ γιατί πρέπει να κοιτάμε τον συνάνθρωπο εκεί που υπάρχει ανάγκη». Σημείωσε επίσης ότι πρέπει το εθελοντικό κίνημα να γίνει πιο ισχυρό και με περισσότερες δράσεις, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους εθελοντές και ευχήθηκε αυτός ο χώρος να λειτουργήσει και για τον προορισμό για τον οποίο φτιάχτηκε.

Τέλος ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπασάκος ευχαρίστησε τον δήμο για τη στήριξη αλλά κυρίως τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι δίπλα τους, ενώ έδωσε και τις ευχές του για υγεία και χαρά σε όλους.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και τη χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και χριστουγεννιάτικη παράσταση.

Κ.Μπ.