Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 10:15

100 νέες εγγραφές στον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

"Γίνε μέλος σήμερα. Γίνε η φωνή που χρειαζόμαστε": Με το σύνθημα αυτό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παροτρύνει την εγγραφή νέων μελών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και ήδη στο περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας οι νέες εγγραφές έφτασαν τις 100 και συνεχίζουν!

Οπως ενημέρωσε την "Ε" ο Πέτρος Κουρλέτης διοικητικός γραμματέας στο περιφερειακό τμήμα της Καλαμάτας και υπεύθυνος σχετικά με την καμπάνια εγγραφής νέων μελών, οι εγγραφές θα γίνονται έως τις 7 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά, μετά την έγκριση του νέου καταστατικού πέρυσι το Δεκέμβριο, τα μέλη αποκτούν πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η διενέργεια των νέων, ανοιχτών και δημοκρατικών αρχαιρεσιών (για το κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο όσο και για τα Περιφερειακά Συμβούλια των τμημάτων) έχουν οριστεί για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

Ο Π. Κουρλέτης εξηγεί λοιπόν ότι το ζητούμενο "είναι το άνοιγμα προς την κοινωνία και η εγγραφή πολλών νέων μελών, για να είναι ο Ερυθρός Σταυρός όσο το δυνατόν περισσότερο αποδεκτός από την κοινωνία". Και όσοι εγγραφούν ως μέλη και φυσικά το επιθυμούν και οι ίδιοι "μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα είτε στο κεντρικό συμβούλιο στην Αθήνα είτε στο τοπικό στην Καλαμάτα". Σήμερα μάλιστα αναμένεται "να βγει η πρόσκληση της γενικής συνέλευσης, που θα είναι και η αφετηρία δήλωσης υποψηφιοτήτων". Λέει ακόμα ότι μέχρι ώρας είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και πως 100 άτομα "είναι ένας σημαντικός αριθμός για αυτό το χρονικό διάστημα της καμπάνιας". Εξήγησε ακόμα ότι δίνοντας το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα μέλη παύει ο διορισμός των διοικητικών συμβουλίων από την κεντρική διοίκηση.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι προϋποθέσεις για να γραφτεί κάποιος μέλος είναι η καταβολή εγγραφής 10 ευρώ και η ετήσια συνδρομή, πάλι 10 ευρώ, που του δίνει το δικαίωμα να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Περιορισμοί επαγγελματικοί, ηλικιακοί ή άλλοι δεν υπάρχουν για να γίνει κάποιος μέλος. Οσοι δε επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές "έρχονται πρωινές ώρες στα γραφεία μας, Κεφάλα 5, Καλαμάτα, με ένα βιογραφικό και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου", λέει ο κ. Κουρλέτης, ενώ διευκρινίζει ότι αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποψηφιότητα κι όχι για την εγγραφή νέων μελών.

ΑΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ

Διευκρινίζει ακόμη ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εθελοντή και μέλους: "Ο ρόλος του εθελοντή είναι διαφορετικός" λέει -αν και οι μεν και οι δε προσφέρουν όταν χρειαστεί. Αλλά για τον εθελοντή "υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προϋποθέσεις", όπως το ότι "οι εθελοντές περνούν από εκπαίδευση και εντάσσονται στα τρία σώματα του Ερυθρού Σταυρού, στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, στους Σαμαρείτες και στην Κοινωνική Πρόνοια, ενώ το μέλος δεν χρειάζεται να εκπαιδευτεί, μπορεί να προσφέρει βοήθεια όταν κληθεί και το επιθυμεί", είπε καταλήγοντας ο Π. Κουρλέτης.

Ν.Κ.