Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 15:22

Καλαμάτα: Εγγραφές νέων μελών στον Ερυθρό Σταυρό

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εγγραφές νέων μελών και στο περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη που το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. αποφάσισε τη μετάθεση των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 17 του μήνα, προκειμένου να δοθεί πρόσθετος χρόνος για τις εγγραφές. Ετσι, ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται πλέον η 31η Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές πανελλαδικά θα σταματούσαν στις 7 Φεβρουαρίου ώστε στις 17 του μήνα να διεξαχθούν οι πρώτες ανοιχτές εκλογές για την ανάδειξη τόσο του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου όσο και για τα Περιφερειακά Συμβούλια των τμημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, μετά την έγκριση του νέου καταστατικού πέρυσι το Δεκέμβριο, τα μέλη αποκτούν πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και παύει ο διορισμός των διοικητικών συμβουλίων από την κεντρική διοίκηση.

 

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι προϋποθέσεις για να γραφτεί κάποιος μέλος είναι η καταβολή εγγραφής 10 ευρώ και η ετήσια συνδρομή, πάλι 10 ευρώ, που του δίνει το δικαίωμα να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Περιορισμοί επαγγελματικοί, ηλικιακοί ή άλλοι δεν υπάρχουν για να γίνει κάποιος μέλος. Οσοι δε επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές μπορούν να προσέρχονται πρωινές ώρες στα γραφεία του τοπικού τμήματος, Κεφάλα 5, Καλαμάτα, με ένα βιογραφικό και ένα αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Ν.Κ.