Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 14:34

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Αιμοδοσία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος μας ενημέρωσε ότι “είναι η δεύτερη αιμοδοσία που διοργανώνουμε και σε ένα 6μηνο θα γίνει η επόμενη” και παρατήρησε: “Πρέπει ο κόσμος να μάθει να δίνει αίμα. Υπάρχει ανταπόκριση από τους συναδέλφους. Πρέπει όλοι να δίνουμε αίμα 3 με 4 φορές το χρόνο”.

Ο προϊστάμενος του Σταθμού Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – γιατρός Σταύρος Τσιμικλής επεσήμανε ότι “η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να γίνει τρόπος ζωής” και παρατήρησε: “Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται αίμα σε πάγιες ανάγκες. Ευτυχώς που υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες και πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους”.

Ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι όποιος θέλει μπορεί να δίνει αίμα στο Σταθμό Αιμοδοσίας, στο υπόγειο του Νοσοκομείου, 8.30 με 1.30 το πρωί και 6 με 8 το απόγευμα. Ανέφερε πως “για να δώσει κάποιος αίμα, πρέπει να έχει πάρει πρωινό, να έχει κοιμηθεί καλά το βράδυ και να ξέρει τον ΑΜΚΑ του”.

Γ.Σ.