Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 16:37

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» στην Αρεόπολη

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» στην Αρεόπολη

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», ο οποίος διαθέτει τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών διοργανώνεται αυτό το Σάββατο στην Αρεόπολη.

Η πληροφόρηση για τη δωρεά μυελού των οστών θα γίνεται στην κεντρική πλατεία. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Η Πίστη» (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με καρκίνο), το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ο Σύλλογος «Οραμα Ελπίδας» ιδρύθηκε με σκοπό την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, οι οποίοι χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.

Δυστυχώς, ο αριθμός των δοτών στην Ελλάδα είναι ακόμα μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση να γίνεται από το εξωτερικό, με ό,τι συνέπειες αυτό μπορεί να έχει ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά. Η απάντηση λοιπόν σε αυτά τα προβλήματα είναι η ίδρυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Συλλόγου "Οραμα Ελπίδας": Τηλ. 210 7775615-6, fax 210 7485030, e-mail: info@oramaelpidas.gr, καθώς και στο www.oramaelpidas.gr.


NEWSLETTER