Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 19:48

Αιμοδοσία την Κυριακή στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας διοργανώνουν τη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών

που πραγματοποιείται με αφορμή τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του σχολείου με τίτλο "ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ".

Η εκδήλωση και θα γίνει στο χώρο του σχολείου την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10π.μ. Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας μπορούν να γίνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο χώρο του σχολείου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών πως παιχνίδια, κρυπτόλεξο, παζλ και παράσταση καραγκιόζη όπου ο ερασιτέχνης καραγκιοζοπαίχτης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος μαζί με την Γεωργία Δημητρακόπουλου θα δώσουν την παράσταση σε σενάριο της Έλενας Χρονοπούλου, "Ο Καραγκιόζης Εθελοντής", στις 11πμ την ίδια μέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Είσοδος ελεύθερη.

“Ελάτε παιδιά και γονείς να συνεχίσουμε την αλυσίδα της ζωής και να διατηρήσουμε ζωντανή σταγόνα σταγόνα την Τράπεζα Αίματος του σχολείου μας.

Το αίμα δεν αγοράζεται και δε παράγεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί, μια εθελοντική πράξη, μια πράξη αγάπης , μια απόδειξη ευαισθησίας, μια κοινωνική προσφορά, μια πράξη πολιτισμού”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.