Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 08:09

Καλαμάτα: Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (βίντεο)

  

Την ερυθροσταυρική ιδέα τιμά αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, το περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του ΕΕΣ.

Στην εκδήλωση εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από τις 6 έως τις10 μ.μ. θα προβάλλονται βίντεο, φωτογραφικό και έντυπο υλικό από το ευρύ πλέγμα ανθρωπιστικών δράσεων του Ερυθρού Σταυρού, που από το 1859 προσφέρει φροντίδα και συμπαράσταση σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς. Στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας βρίσκονται διαχρονικά οι εθελοντές και τα στελέχη του, που θα είναι εκεί για να γνωρίσουν στον κόσμο  τις δράσεις αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας του Οργανισμού. Εκεί θα βρίσκεται και το νέο αιρετό Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας, μετά την αλλαγή καταστατικού του ΕΕΣ και τις εκλογές του Μαρτίου, καθώς και νέα μέλη του.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμητρα Ψαρούλη η οποία χθες σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές και το άνοιγμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κοινωνία, προσκάλεσε το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στις αυριανές εκδηλώσεις και τόνισε ότι ο εορτασμός της 8ης Μαΐου "δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε και να επανεκτιμήσουμε το τεράστιο έργο, την ανιδιοτελή προσφορά και τη στήριξη, που ο μεγαλύτερος Παγκόσμιος Εθελοντικός Οργανισμός χαρίζει σε όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, καταγωγή, θρησκεία ή φυλή".

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Κώστας Κόντος ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα γίνει σε δύο χρονικούς κύκλους, έναν στις 7.30 και έναν στις 8.30 μ.μ., επίδειξη σε θέματα πρώτων βοηθειών και διασωστικών δεξιοτήτων από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας παραδίδει όλο το χρόνο μαθήματα πρώτων βοηθειών και διασωστικών δεξιοτήτων. Κάθε κύκλος μαθημάτων διαρκεί 14-16 ώρες, ανάλογα αν περιλαμβάνουν και τη χρήση απινιδωτή. Η εκμάθηση χρήσης απινιδωτή μπορεί βέβαια να γίνει και ξεχωριστά και διαρκεί λιγότερες ώρες. Μάλιστα μετά την Τετάρτη 8 του μήνα ξεκινά νέος κύκλος μαθημάτων και όσοι ενδιαφέρονται να τον παρακολουθήσουν μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες στο 27210 87735. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γιατί τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Ν.Κ.


NEWSLETTER