Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 10:47

Στο δίκτυο “Σε αναμονή” η μεσσηνιακή βιοτεχνία ζυμαρικών “Μάραντος”

Γράφτηκε από την

 

Στο εθελοντικό δίκτυο καταστημάτων “Σε αναμονή” εντάχθηκε πρόσφατα η μεσσηνιακή βιοτεχνία ζυμαρικών “Μάραντος”, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την προσφορά ειδών διατροφής σε όποιον έχει ανάγκη.

Πηγαίνοντας κάποιος στο κατάστημα του κέντρου της Καλαμάτας στην οδό Αναγνωσταρά 47 (στοά), μπορεί να αφήσει λίγα χρήματα, τα οποία αντιστοιχούν στην αξία π.χ. ενός πακέτου ζυμαρικών. Ετσι ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μάραντος στη συνέχεια, σημειώνοντας την προσφορά, μπορεί να δώσει το αντίστοιχο προϊόν σε κάποιον που δεν μπορεί να το αγοράσει. Το κατάστημα αυτό είναι το πρώτο στην πόλη που έχει μέχρι στιγμής ακολουθήσει τη διαδικασία ενημέρωσης και έχει έρθει σε συνεννόηση με την ομάδα, ώστε να έχει το ειδικό σήμα.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία - δίκτυο επιχειρήσεων “Σε αναμονή” γίνονται γνωστά από τη σελίδα της δράσης στο ίντερνετ: “Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία της δράσης σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας. Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιο τρόπο; Πληρώνοντας ένα καφέ, ένα ψωμί, ένα γάλα, λίγο κρέας, φρούτα και κάθε λογής προϊόντα ή υπηρεσίες για κάποιον συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κόβει και κρατάει σε ένα ξεχωριστό κουτί την απόδειξη του προϊόντος σε αναμονή που έχει εισπράξει και την δίνει σε όποιον του ζητήσει το προϊόν σε αναμονή. Τόσο απλό. Ελάτε να κάνουμε παράδοση σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας την αλυσίδα αγάπης” αναφέρει το σχετικό κάλεσμα του υπεύθυνου συντονιστή Δημήτρη Πανέλη. Το τηλέφωνο που μπορεί να απευθυνθεί κανείς για το σκοπό αυτό, για την ένταξη στην ιδέα είναι το 6909-148182 και το mail είναι το dim_panel@yahoo.gr. Πολλές πληροφορίες υπάρχουν επίσης στη σελίδα στο Facebook “Σε αναμονή”. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν βοηθηθεί από την ιδέα αυτή άνεργοι, άποροι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, από περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Έχουν δοθεί πάνω από 600.000 προϊόντα σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους. Το τηλέφωνο της βιοτεχνίας “Μάραντου” είναι το 27210 87911.

Γ.Σαρ.