Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 08:46

2.865 παιδιά και έφηβοι στις δράσεις του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Συνολικά 2.865 παιδιά και έφηβοι μετείχαν σε 107 δράσεις που διοργάνωσε εφέτος το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) Μεσσηνίας με στόχο την αποτροπή χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, το Κέντρο διοργάνωσε μέσα στο τρέχον έτος άλλες 412 δράσεις με το ίδιο αντικείμενο, στις οποίες πήραν μέρος 1.790 άτομα.

Τα πιο πάνω στοιχεία γνωστοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, από την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου, κοινωνική ανθρωπολόγο Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, η οποία πρόσθεσε ότι στη διάρκεια του φετινού χρόνου 352 μαθητές από 5 λύκεια της Καλαμάτας μετείχαν στη διεθνή ευρωπαϊκή έρευνα για τη χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών από εφήβους ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs), τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν μέσα στο 2019.

Αφορμή για τη χθεσινή συνέντευξη αποτέλεσε η διοργάνωση, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου, μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, στον χώρο του πατινάζ του Πάρκου Σιδηροδρόμων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών που έχει θεσμοθετηθεί στις 26 Ιουνίου κάθε χρόνου.

Οπως ενημέρωσε από την πλευρά της η δικηγόρος Καλλιόπη Σπυροπούλου -γραμματέας του Κέντρου και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας- στην εκδήλωση, που θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (υπεύθυνος καθηγητής Πέτρος Κατσούλης), η Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών -την οποία στη συνέντευξη εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός Μαρία Τσιμικλή- και ο σύλλογος “Οι Φίλοι της Παράδοσης”.

Την πιο πάνω εκδήλωση, η οποία σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών θα μεταφερθεί στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, διοργανώνει το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας σε συνεργασία µε τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Βαγγέλης Σιδερέας επισήμανε το σημαντικό έργο που έχει παράγει το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας στη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας του, αναφέροντας ότι -με την αφορμή αυτής της επετείου- στην εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας θα κληθούν και θα τιμηθούν οι διατελέσαντες πρόεδροί του και η προηγούμενη επιστημονικά υπεύθυνη.

Β.Γ.Μ.