Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 10:49

"Penny Marathon”: Μαραθώνιος αγάπης για τα αδέσποτα ζώα στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Αυτή την Κυριακή τρέχουμε, ποδηλατούμε, περπατάμε για τα τετράποδα φιλαράκια μας στον μαραθώνιο αγάπης για τα αδέσποτα ζώα "Penny Marathon".

Χθες στο House by PHAOS οι διοργανωτές, ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής "για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να είμαστε η φωνή για όσους μάχονται για τις ζωές των αδέσποτων ζώων". 

Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει λοιπόν σε μια από τις παρακάτω τρεις διαδρομές, και συγκεκριμένα: Τη διαδρομή των 42 χλμ., που ξεκινά στις 6 π.μ. από το “Πανελλήνιο” στην Καλαμάτα. Τη διαδρομή των 12 χλμ., που ξεκινά στις 8 π.μ. από το σούπερ μάρκετ Lidl στη Μεσσήνη και τη διαδρομή των 3 χλμ., που ξεκινά στις 9 π.μ., επίσης από το σούπερ μάρκετ Lidl στη Μεσσήνη.

Ολες οι διαδρομές καταλήγουν στο “Kokkous Coffee” στη Μεσσήνη (έναντι Δημαρχείου), όπου θα γίνει στις 11 π.μ. η τελετή λήξης - απονομής μεταλλίων και ενημέρωση για το έργο του Φιλοζωικού (ΦΟΚ) και της Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ).

Θα ακολουθήσει το after Penny Marathon beach party στο “Buka Βuka Mare” στην παραλία της Μπούκας. Η πρόσκληση με φαγητό κοστίζει 10 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου χθες μίλησαν εκ μέρους του ΦΟΚ η πρόεδρος Κατερίνα Πεζώνη, η αντιπρόεδρος Ιωάννα Καρνούσκου και παρευρέθηκε η Κατερίνα Παπουτσόγλου, ενώ εκ μέρους του ΕΟΔ μίλησε ο Θανάσης Θωμόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Φιλοζωικού χωρίς να... τρέξουν μαραθώνιο, μπορούν απλά να προμηθευτούν με 10 ευρώ ένα μπλουζάκι του Penny Marathon, με το σύνθημα "We are not disposable" - δηλαδή, "τα ζώα δεν είναι αναλώσιμα". Θα βρίσκονται προς πώληση στους σταθμούς για τις εγγραφές, στο “Πανελλήνιο” και στο Lidl στη Μεσσήνη.

Σημαντικό άλλωστε είναι να κατανοήσουμε, όπως τόνισε και η Κατ. Πεζώνη, ότι "όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης", όπως αναφέρει το άρθρο 1 της Διεθνούς Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων. Καθώς επίσης και ότι χωρίς όλους μας στο πλευρό όσων μάχονται για τα αδέσποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το όνειρο που μετέφερε χθες η Ι. Καρνούσκου: Η Μεσσηνία να αποτελέσει το πρότυπο για άλλους νομούς και σε 10 χρόνια να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο στο δρόμο.     

Οσοι ενδιαφέρονται λοιπόν να συμμετέχουν στην προσπάθεια μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στα τηλ. 6939-160554 και 6944-777391. 

Ν.Κ.

* Στη φωτογραφία Θαν. Θωμόπουλος, Κ. Πεζώνη, Ι. Καρνούσκου, Κ. Παπουτσόγλου