Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 23:15

Εκκληση για βοήθεια στον 17χρονο Πέτρο από τη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

 

Εκκληση απευθύνουν οι γονείς του 17χρονου Πέτρου από τη Μεγαλόπολη, ζητώντας τη βοήθεια όλων μας για να κάνει ένα χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς στη Βοστόνη της Αμερικής, στο Boston's Children's Hospital.

Ο Πέτρος πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια βαριάς μορφής και το κράτος αρνήθηκε να δώσει το ποσό που απαιτείται. Το ποσό που πρέπει να μαζευτεί είναι 240.000 δολάρια. Οι γονείς παρακαλούν λοιπόν για τη βοήθεια όλων μας, επισημαίνοντας ότι κάθε είδους βοήθεια είναι δεκτή.

Ο τραπεζικός λογαριασμός όπου μαζεύονται τα χρήματα είναι στην τράπεζα Πειραιώς με IBAN: GR77 0171 3120 0063 1214 6111 614. Δικαιούχος είναι ο Πέτρος Αθανασιάδης.

Εν τω μεταξύ σε σχετικό κείμενο των γονιών, το οποίο συνοδεύει την έκκληση για βοήθεια, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "ύστερα από πολλούς αγώνες και προσπάθειες για να πετύχουμε τον στόχο μας, ερχόμαστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι και γεμάτοι πόνο, σε εσάς". Επισημαίνουν επίσης ότι δεν θέλουν εκμεταλλευτούν την ανθρωπιά κανενός, ενώ και το παιδί διαφωνεί, αλλά αυτοί δεν θα σταματήσουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο - "όχι απλά για να αναπνέει (όπως μας δίνουν επιλογή), αλλά για να ζήσει όπως όλοι οι φίλοι του, να τρέχει, να γελάει, να ερωτεύεται".

Εξηγούν επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν τους δίνει τα χρήματα "γιατί το χειρουργείο είναι πολύ υψηλού κινδύνου", ενώ "του έχουν βρει τη λύση: να περιμένει μια μεταμόσχευση που δεν θα γίνει ποτέ".