Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 09:39

Εθελοντική αιμοδοσία στο 7ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

"Ελάτε να επενδύσουμε στο μέλλον" προτρέπει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ζητώντας τη συμμετοχή μας, αυτή την Κυριακή, στην 3η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου "Η σταγόνα της ζωής".

Οι αιμοληψίες θα γίνονται από τις 10 το πρωί στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Ο χρόνος που επελέγη για να διοργανωθεί η αιμοδοσία συνδέεται και με τη σημερινή ημέρα που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας ως ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό για την αιμοδοσία και το μυελό των οστών. Σήμερα μάλιστα νοσηλεύτρια και επισκέπτρια υγείας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα ενημερώσουν τα παιδιά της Ε' και Στ' τάξης του 7ου Δημοτικού γιατί είναι σημαντικό να έχει κάποιος τη διάθεση να δώσει μυελό των οστών, αλλά και γιατί χρειάζεται να δίνει κανείς συστηματικά αίμα.

Εξάλλου, τα σημερινά παιδιά είναι οι ενήλικες εθελοντές αιμοδότες του μέλλοντος, γι' αυτό ας γίνουμε το παράδειγμά τους.