Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 08:58

Τον νέο χρόνο στην Καλαμάτα η “Κιβωτός του Κόσμου”

Γράφτηκε από την
Τον νέο χρόνο στην Καλαμάτα η “Κιβωτός του Κόσμου”

Η “Κιβωτός του Κόσμου” αισιοδοξεί ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου της παραρτήματος στην Καλαμάτα και θα φιλοξενήσει τα πρώτα παιδιά στον ξενώνα στα Γιαννιτσάνικα, από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Νίκος Τάγαρης, διευθυντής της "Κιβωτού" στη Χίο και υπεύθυνος για το νέο παράρτημα στην Καλαμάτα, μιλώντας στην “Ε” εξήγησε ότι ξεκινούν αυτό το μήνα με την προεπιλογή των παιδαγωγών, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν οι προεπιλογές του επιστημονικού και υποστηρικτικού προσωπικού που θα στελεχώσει τη δομή.

Ο εκπρόσωπος του εθελοντικού οργανισμού ήρθε στην Καλαμάτα το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή για να κάνει τις συνεντεύξεις με τους υποψηφίους.

Ο ξενώνας, που θα λειτουργήσει στο σπίτι του κτήματος στα Γιαννιτσάνικα το οποίο προσέφεραν στην “Κιβωτό του Κόσμου” οι Ασημίνα και Ιωάννα Καρέλια, θα φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, συζύγου και πατέρα των δωρητριών.

Σε πρώτη φάση η δομή θα φιλοξενήσει 10 κορίτσια τα οποία διαβιούν ήδη σε ξενώνες της "Κιβωτού", ενώ στο μέλλον θα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 30-35 παιδιά. Βέβαια, το ξεκίνημα θα γίνει με λιγότερα και σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός τους, ενώ σε μια δεύτερη φάση ίσως έρθουν στην Καλαμάτα και μικρά αγόρια.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο ξενώνας όσο αυξάνεται ο αριθμός θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 4-5 μέχρι 18 χρόνων, ανάλογα βέβαια και με την εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνση ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον - καθώς ο υπεύθυνος λειτουργίας του εξηγεί ότι όλα τα παιδιά τα οποία εντάσσονται στις δομές της "Κιβωτού" φιλοξενούνται ύστερα από εισαγγελικές εντολές, για να προστατευτούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στις δομές φιλοξενίας του οργανισμού εντάσσονται παιδιά μέχρι 12 ετών. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα είναι η έδρα του παραρτήματος όπου παιδιά από όλη την Πελοπόννησο θα βρίσκουν ένα όμορφο σπίτι, τη ζεστασιά και την αγάπη που στερήθηκαν από τις οικογένειές τους, και μαθησιακή στήριξη μέχρι τα 18.

Ο Νίκος Τάγαρης προσθέτει ότι σημαντική για την "Κιβωτό" είναι και η εθελοντική προσφορά εργασίας από μέρος της κοινωνίας. Μέσω της “Ε” καλεί εθελοντές επιστήμονες, αλλά και όποιον μπορεί να διαθέσει χρόνο, για να προσφέρουν στη μελέτη των παιδιών, στη μετακίνησή τους σε διάφορες δραστηριότητες και σε γιατρούς, στα πλυσίματα των ρούχων τους ή το σιδέρωμα. Οσοι άνθρωποι λοιπόν επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ή βιογραφικό στο email: kivotos.aipos2@gmail.com.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER