Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 07:52

Εκδήλωση από τα Παιδικά Χωριά SOS στην Καλαμάτα για τα δικαιώματα του παιδιού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση από τα Παιδικά Χωριά SOS στην Καλαμάτα για τα δικαιώματα του παιδιού (βίντεο)

 

Ελα και εσύ! Αύριο στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Ομάδα Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS και τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας διοργανώνουν συναυλία με τη στήριξη των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων “Accents” και “Coverdose”, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση με ζωγραφιές παιδιών που συγκεντρώθηκαν μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της πόλης, με βασικό σκοπό την ενημέρωση και κατανόηση της σημαντικότητας των δικαιωμάτων του παιδιού, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, εκφράζοντας έτσι με το δικό τους τρόπο τι σημαίνει δικαίωμα.

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου οι Αργυρώ Χρηστάκη μέλος της Ομάδας Στήριξης, Κλειώ Κατιγιαννάκη ψυχολόγος του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας και Γιώτα Κοπίτα κοινωνική λειτουργός - συντονίστρια δράσεων του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, μίλησαν για την ψυχαγωγική εκδήλωση στην πλατεία, με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων, παππούδων και γιαγιάδων. Παράλληλα ανέδειξαν την προσπάθεια των δύο κέντρων των Παιδικών Χωριών SOS και της Ομάδας Στήριξης για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη με εξειδικευμένο προσωπικό των κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιούνται στην Καλαμάτα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών για την αποφυγή της διάλυσής τους και της απομάκρυνσης των παιδιών από αυτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την ομόφωνη υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20ή Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ν.Κ.

 

Στη φωτογραφία: Παναγιώτα Κοπίτα, Αργυρώ Χρηστάκη, Κλειώ Κατιγιαννάκη


NEWSLETTER