Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 09:37

48 άτομα στην Κυπαρισσία για σεμινάρια πρώτων βοηθειών

Γράφτηκε από τον
48 άτομα στην Κυπαρισσία για σεμινάρια πρώτων βοηθειών

 

Θετική ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την εκπαιδευτική δράση που διοργανώνει με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Ηδη 48 πολίτες της περιοχής εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση, η οποία θα ξεκινήσει στην αρχή της νέας χρονιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου τονίζεται: «Η δράση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές (Ιανουάριος 2020) λόγω της αυξημένης συμμετοχής. Ευχαριστούμε τους 48 συμπολίτες μας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τα μέλη του συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους συμμετέχοντες με την έναρξη της νέας χρονιάς, για περισσότερες πληροφορίες για την έναρξη της δράσης. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον σε τόσο ουσιαστικές δράσεις. Στη διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και αυτοί.

Προς ενημέρωσή σας η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 ώρες και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών ΑΕΑ. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER