Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 15:20

Καλαμάτα: Εκπαιδευτική δράση για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδικούς σταθμούς

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκπαιδευτική δράση για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδικούς σταθμούς

 

 

Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας) ανέθεσαν το έργο της πιστοποιημένης εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες όλων των εργαζομένων τους, οι ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας που ανήκουν στον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών  Σταθμών Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το 14ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών που υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, πραγματοποιείται στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2019 και η επιτυχής παρακολούθησή του θα αποτελέσει προϋπόθεση για την πιστοποίηση των εκπαιδευόμενων.

Σκοπός είναι οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι των εξής Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών: Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ευγενία Βασ. Ασημάκου», Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Φροντίδας & Αγωγής Κλείδωνα Μαρία, Σύγχρονη Αγωγή, Το Πρώτο μας Σχολείο,“Ludus” Βρεφικός Σταθμός.


NEWSLETTER