Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:33

Καλαμάτα: Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνουν τρόφιμα για απόρους

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνουν τρόφιμα για απόρους

“Αρκεί ένα! Ενα πακέτο μακαρόνια, ένα πακέτο αλεύρι, ένα κουτί γάλα, ένα...” από οτιδήποτε σε τρόφιμα μακράς διαρκείας μπορεί ο καθένας από εμάς να προσφέρει για το καλάθι του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας.

Αυτό το Σάββατο εθελόντριες της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ανθρωπιστικού οργανισμού θα συγκεντρώνουν τρόφιμα για απόρους και αδύναμες οικονομικά οικογένειες έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης και προσκαλούν όλους να βοηθήσουμε στην προσπάθεια.

“Χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε για τη στήριξη μοναχικών ατόμων, ατόμων από ευπαθείς ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες και η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ Δήμητρα Ψαρούλη. Οποιος βέβαια θέλει και δεν προλαβαίνει ή δεν του δοθεί η ευκαιρία το Σάββατο, μπορεί και καθημερινές μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων να περνά πρωινές ώρες από τα γραφεία του Τμήματος (Κεφάλα 5) και να αφήνει την προσφορά του.

Η κ. Ψαρούλη ανέφερε και την πολύτιμη συνεισφορά για τα δέματα με τρόφιμα που ετοιμάζονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, αλλά και άλλα σχολεία, όπως φέτος από το 1ο Δημοτικό Μεσσήνης, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ευγενίας Ασημάκου στην Καλαμάτα και την Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Τα σούπερ μάρκετ έξω από τα οποία θα γίνεται από τις εθελόντριες νοσηλευτικής η συλλογή τροφίμων, όπως και τις ώρες που θα βρίσκονται εκεί, ανακοίνωσε η εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Τμήματος ΕΕΣ Καλαμάτας Κατερίνα Τσατά: Στα ΑΒ Βασιλόπουλος α) στις οδούς Κρήτης και β) Ψαρών και Μακεδονίας, 11 το πρωί με 4 το απόγευμα. Στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης α) στην Αρτέμιδος και β) στην Ψαρών και στα Lidl α) της Νέας Εισόδου και β) της Λακωνικής τις ίδιες ώρες. Στα σούπερ μάρκετ Μουργής α) στην Ακρίτα, 11 το πρωί με 4 το απόγευμα και β) στην οδό Σπάρτης, 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι.    

Παρευρέθηκαν επίσης η ταμίας του Δ.Σ. και εθελόντρια Κατερίνα Γκόνου και το μέλος – εθελόντρια Βίνα Διοβουνιώτη.

Ν.Κ.

* Στη φωτογραφία Βίνα Διοβουνιώτη, Κατερίνα Τσατά, Κατερίνα Γκόνου, Δήμητρα Ψαρούλη


NEWSLETTER