Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 06:12

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Τριφυλίας λόγω των βροχοπτώσεων

Γράφτηκε από τον
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Τριφυλίας λόγω των βροχοπτώσεων

 

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Τριφυλίας δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και στη Νέδα που χθες φούσκωσε ακόμη περισσότερο.

 

Πιο αναλυτικά:

Μια κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο από τα Πλατάνια προς τα όρια με το Νομό Ηλείας έκλεισε χθες το πρωί τον δρόμο. Η κατολίσθηση έγινε κοντά στη γέφυρα που ενώνει τους δύο νομούς. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας τα οποία όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης αργά χθες το μεσημέρι κατάφεραν να απομακρύνουν τα υλικά (χώματα και πέτρες) που είχαν πέσει και να ανοίξουν το δρόμο.

Επικίνδυνα όμως ανέβηκε και η στάθμη της Νέδας με αποτέλεσμα λίγο πριν τις εκβολές της κοντά στην Ελαία να μπει μέσα σε ένα χωράφι το οποίο πλημμύρισε, διαβρώνοντας μάλιστα και ένα μεγάλο μέρος του. Στο σημείο που προχθές είχαν εντοπιστεί διαβρωτικά φαινόμενα πάνω από το χωριό της Ελαίας, όπως μας επισήμανε ο κ. Φιλντίσης, έγινε παρέμβαση ώστε να αποφευχθεί υπερχείλιση. Πάντως μας είπε πως η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς αν η ένταση των βροχών συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και κυρίως στα ορεινά, τότε τα προβλήματα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Εν τω μεταξύ μηχανήματα του δήμου αλλά και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβουν στην εθνική οδό Καλό Νερό - Πύργος κοντά στη θέση Βουνάκι, καθώς το οδόστρωμα είχε κατακλυστεί με χώματα και λάσπες που είχαν καταλήξει εκεί από διπλανούς αγροτικούς δρόμους. Ο δρόμος πριν το μεσημέρι καθαρίστηκε και η κυκλοφορία γινόταν χωρίς προβλήματα.

Λίμνες νερού είχαν δημιουργηθεί στο δρόμο Κυπαρισσία - Φιλιατρά, σε αρκετά σημεία όπου δεν υπάρχουν πλαϊνά χαντάκια απορροής των υδάτων, με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν στο δρόμο.

 

 


NEWSLETTER