Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 08:29

Δηλητηρίασαν σκυλιά σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

Φόλες έπεσαν τις τελευταίες μέρες σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους με στόχο αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, χωρίς όμως να γλυτώσουν και αρκετές γάτες από αυτή την άρρωστη ενέργεια. Από ό,τι φαίνεται οι ασυνείδητοι στις περιοχές αυτές έχουν ρίξει πολλές φόλες θανατώνοντας αρκετά ζώα. Χαρακτηριστικά, σε γειτονιά στην περιοχή της Κυπαρισσίας βρέθηκε σκυλί που ψυχορραγούσε αφού έφαγε φόλα, το οποίο και δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Οπως κατήγγειλαν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας στην συγκεκριμένη γειτονιά δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν φόλες με πιθανό στόχο συγκεκριμένο σκυλί, το οποίο κυνηγά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Αντί όμως να γίνουν συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη του δυστυχώς επελέγη η εξόντωσή του μαζί με όλα τα αδέσποτα που τυχόν περνούσαν από την γειτονιά. Ετσι την Τρίτη ένα σκυλί που κυκλοφορούσε ελεύθερο έφαγε φόλα και δυστυχώς κατέληξε παρά την βοήθεια που του παρασχέθηκε.

Φόλες όμως εντοπίστηκαν και στην περιοχή των Γαργαλιάνων τόσο την προηγούμενη εβδομάδα όσο και την Τρίτη, όπου ένα σκυλί ξεψύχησε αφού έφαγε φόλα, ενώ έχουν εξαφανιστεί άλλα 4-5 σκυλιά που κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Εκεί όμως πέθαναν και γάτες οι οποίες έφαγαν φόλες και όπως καταγγέλλουν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας περίπου 10 γάτες έχουν πεθάνει στην περιοχή.

Σε επικοινωνία μας με το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, μας επισήμανε την αδιαφορία τόσο της κοινωνίας όσο και των αρχών για τα θέματα αυτά. Για την περιοχή της Κυπαρισσίας ειδικότερα τόνισε ότι αν και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές δεν είδαν να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για τα περιστατικά αυτά. Από την άλλη αδιαφορία έχουν συναντήσει και από τον Δήμο Τριφυλίας ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα, για τα οποία πρέπει να έχει ειδικό χώρο, να τα στειρώνει και να μεριμνά για αυτά. Οπως μας είπε η κ. Κανελλοπούλου ο δήμος αδιαφορεί, καθώς έχει πάρει χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτό ωστόσο δεν έχει διαθέσει χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση.