Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 22:02

Αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί στην υποχρεωτική μετάταξη

Γράφτηκε από την

Την αντίδρασή τους στο κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου και στο νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξέφρασαν χθες το βράδυ σιδηροδρομικοί της Μεσσηνίας σε συνάντησή τους στο σταθμό της Καλαμάτας. Στη συνάντηση παρέστησαν και ενημέρωσαν ο Σταμάτης Λαγός από το Δ.Σ. της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Αντώνης Πετράκος και ο Γεράσιμος Μαυραντώνης, μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου.
Ο κ. Λαγός προέτρεψε σε αντίσταση και σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο στις απεργίες της 8ης και 15ης Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν την αγωνία και την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, για το πού θα συνεχίζουν να εργάζονται, για τον περιορισμό των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεών τους, για τον κίνδυνο να μην πάρουν εφάπαξ και για την απειλή να μείνουν χωρίς δουλειά σε περίπτωση που συρρικνωθεί περαιτέρω το Δημόσιο.
Στη συνάντηση ειπώθηκαν και αλήθειες, για κάποιους υψηλούς μισθούς εργαζομένων, για δρομολόγια των τρένων που βόλευαν τους εργαζόμενους και δεν εξυπηρετούσαν τον κόσμο, καθώς και για τη μέχρι τώρα ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων, ακόμα κι εκείνων που δεν είχαν βάση.
Τονίστηκε ωστόσο ότι καμία κυβέρνηση δεν ήθελε το σιδηρόδρομο, γι’ αυτό και δεν επένδυσε σ’ αυτόν - «δεν έπεσε γραμμή δίπλα στον αυτοκινητόδρομο» ή «ποιος να μπει στο τρένο, όταν κάνει 4,5 ώρες για Πάτρα;». Αναφέρθηκε ακόμα πως «αύξησαν τη μισθοδοσία επί Σημίτη και Καραμανλή, για να διαπομπεύσουν τους σιδηροδρομικούς».
Στην αρχή της συνάντησης παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος, ο οποίος πρότεινε την επαναδραστηριοποίηση της Παμπελοποννησιακής Επιτροπής για το σιδηρόδρομο. Σήμερα στις 10.30 το πρωί, σε σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας με το νομάρχη Δημήτρη Δράκο, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη και τους επικεφαλής των μειοψηφιών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα συζητηθεί η περίπτωση της παμπελοποννησιακής κινητοποίησης για να μην καταργηθεί το τρένο στην Πελοπόννησο.
Γ.Σ.


NEWSLETTER