Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 20:15

Η "Κοινή δράση" καλεί στις κινητοποιήσεις της 23ης Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από την

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι: Ολοι στους δρόμους και τις πλατείες.
Μειώνουν δραστικά μισθούς και συντάξεις, μεθοδεύουν το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων ενώ δεν εισπράττουν τις οφειλές των μεγαλοεπιχειρηματιών προς το δημόσιο και δίνουν στις τράπεζες δώρο 78 δις.
Διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να απολύσουν εργαζόμενους και να μειώσουν μισθούς, στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία , σταματάνε τις προσλήψεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ απαξιώνοντας και συρρικνώνοντας κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία, πρόνοια).
Συνθλίβουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα λίγα μεγαθήρια σε κάθε κλάδο.
Δημιουργούν μια εργασιακή ζούγκλα καταργώντας στοιχειώδη δικαιώματα. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γίνονται αναλώσιμοι, ευάλωτοι, ανασφαλείς.
Ετοιμάζονται να βάλουν φυλακή όσους αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτική και κρατική κερδοσκοπία (κίνημα ενάντια σε διόδια και υπέρογκες αυξήσεις στις συγκοινωνίες, κ.ά.) ενώ κυκλοφορούν «ελεύθεροι και ωραίοι» όσοι υπουργοί και κόμματα λαδώθηκαν ή μεσολάβησαν σε σκάνδαλα (Ζήμενς, Βατοπαίδι, χρηματιστήριο κ.α.).
Αυξάνουν τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, πετρέλαιο, εισιτήρια, διόδια) εκτινάσσοντας την ακρίβεια, μειώνουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις και εκατοντάδες δις ευρώ κάνουν διακοπές στην Ελβετία. Η θέρμανση, η μετακίνηση και άλλα βασικά αγαθά γίνονται για χιλιάδες νοικοκυριά είδος πολυτελείας.
Αδιαφορούν για τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και τη διάλυση του πρωτογενή τομέα.
Συκοφαντούν, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ, όποιον κλάδο αντιστέκεται στο μονόδρομο της κυβέρνησης και της τρόικας και φέρνουν τη μια κοινωνική κατηγορία ενάντια στην άλλη (βλ. λιμενεργάτες, φορτηγατζήδες, γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, φαρμακοποιοί).
Οικοδομούν ένα σκληρό, μνημονιακό τόξο στην υπηρεσία της τρόικας, από το αντιδραστικό ΛΑΟΣ και τη λαϊκή δεξιά της ΝΔ ως τις ακραία νεοφιλελεύθερες φωνές της Μπακογιάννη, του Ανδριανόπουλου, κλπ.
Δεν δίνουν κανένα δικαίωμα στους μετανάστες, ακόμα και σ’ αυτούς που μένουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα, υψώνουν φράχτες και καταφεύγουν σε στρατιωτικές επεμβάσεις (βλ. άσκηση Καλλίμαχος) και καταστολή (βλ. Κερατέα, διαδηλωτές…) για όσους αντιστέκονται.
Εχουν βάλει ένα τεράστιο ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε ολόκληρη την χώρα.
Η κυβέρνηση έχει παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στην τρόικα. Όλοι μαζί οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια και την απόγνωση και υπερασπίζονται τα κέρδη των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων, των βιομήχανων.Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι δική μας.Ενωνόμαστε, ενεργοποιούμαστε, δρούμε για να σώσουμε τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά μας.
Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη οι πλατείες των πόλεων της Πελοποννήσου ας γεμίσουν ανθρώπους, ας γεμίσουν αισιοδοξία!

"Κοινή Δράση"
Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου
kdrasi@gmail.com  -  www.kdrasi.wordpress.com


NEWSLETTER