Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 22:02

Δωρεάν αντι-ιικά φάρμακα σε ασθενείς

Γράφτηκε από την

Αντι-ιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τα ιδιωτικά φαρμακεία μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν οι ασθενείς, παραθέτοντας τη συνταγή γιατρού.
Αυτό γνωστοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου ο οποίος διεξάγεται πλέον από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για να περιοριστεί η έξαρση της γρίπης - από τις επιπλοκές της οποίας 93 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι χθες το μεσημέρι.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει επισημάνει ότι η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν, προσθέτοντας ότι οι φαρμακοποιοί μπορούν να προμηθεύονται αντι-ιικά για τη γρίπη από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
Ειδικότερα, το Κέντρο κάλεσε όσα φαρμακεία -σε όλη τη χώρα- δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων, να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων με απλό πρωτόκολλο παραλαβής την απαραίτητη ποσότητα προς δωρεάν διάθεση, τηρώντας απλό αρχείο των αντιστοίχων ιατρικών συνταγών.