Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 21:37

Συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Πύργου προχώρησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διαμαρτυρόμενος για το ενδεχόμενο κλείσιμό του. Προηγήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυπαρισσίας Κώστα Πολίτη με τον οποίο  συζήτησαν το συγκεκριμένο ζήτημα. Χωρίς όμως -όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Δημήτρης Σταθόπουλος- να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Το ενδεχόμενο κλείσιμο του σχολείου τούς βρίσκει πλήρως αντίθετους, μας σημείωσε, καθώς είναι ένα σχολείο που έχει αυτή την στιγμή 50 παιδιά και από του χρόνου θα έχει ακόμη περισσότερα. Είναι ένα σχολείο, συμπλήρωσε, που οι εκπαιδευτικοί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εκπαίδευση των μαθητών.
Παρατήρησε ότι: «Θέλουν να φύγει το σχολείο από εδώ και να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων αλλά αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει, καθώς αν κλείσει, θα υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση τόσων μαθητών. Δεν υπάρχει συγκοινωνία και ούτε μπορεί να γίνει η μεταφορά τους».
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε επίσης ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ώστε να έχουν μια άμεση πληροφόρηση αλλά και να του εκθέσουν τις απόψεις τους.
Κ.Μπ.