Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 14:05

Συνάντηση Μπέζου με δημάρχους για το Κ.Υ. Αγίου Ανδρέα

Γράφτηκε από την


Μετά την έκδοση οικοδομικής άδειας, που αναμένεται σύντομα, η ΔΕΠΑΝΟΜ θα συντάξει αμέσως τα τεχνικά δελτία για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αγίου Ανδρέα Λογγάς και του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου, προκειμένου τα δύο αυτά έργα να υποβληθούν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας προς χρηματοδότηση από το περιφερειακό σκέλος του ΕΣΠΑ.
Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί στο γραφείο του -παρουσία του μηχανικού της ΔΕΠΑΝΟΜ Θεόδωρου Γιαννακούλια, αλλά και του νομικού συμβούλου του ιδρύματος Χρήστου Αρχοντή- με τους δημάρχους Αίπειας Νίκο Αναστασόπουλο, Παπαφλέσσα Περικλή Ψώνη, Αριος Γιώργο Γιαννακόπουλο, Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή και Πεταλιδίου Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο.
Παράλληλα, ο Γ. Μπέζος ενημέρωσε ότι όσον αφορά τα περιφερειακά ιατρεία που προορίζονται να κατασκευαστούν -μέσω ΕΣΠΑ επίσης- στους υπόλοιπους 3 δήμους, θα ολοκληρωθεί όλη η απαραίτητη προεργασία, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις -όπως στον Αρι- υπάρχει ακόμα και πρόχειρη μελέτη.
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο μηχανικός της ΔΕΠΑΝΟΜ θα παραμείνει σήμερα και αύριο στο νομό μας και θα επισκεφτεί τους ενδιαφερόμενους δήμους προκειμένου να ενεργήσει αυτοψία για την καταλληλότητα των χώρων που παραχωρούνται για τα περιφερειακά ιατρεία.
Από την πλευρά των δημάρχων μίλησε ο Ηρ. Μιχελής που εξέφρασε τις ευχαριστίες των συναδέλφων του για την πρωτοβουλία -όπως είπε- της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας να επικοινωνήσει και να διαβουλευθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση τις ανάγκες της σε παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.
Β.Γ.Μ.




NEWSLETTER