Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 20:36

Αερομεταφορά οργάνων από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ανταποκρινόμενο στην Πανελλήνια εκστρατεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  για την εξεύρεση μοσχευμάτων ανθρωπίνων οργάνων, οργάνωσε και πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 30ης Μαρτίου 2011 την αφαίρεση τριών μοσχευμάτων -ήπατος, νεφρών- από νέο άνδρα ο οποίος  ενοσηλεύετο από εγκεφαλικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τα μοσχεύματα αυτά διετέθησαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας προκειμένου να σωθούν τρεις πάσχοντες συνάνθρωποί μας.
Ο διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου αισθάνεται την ανάγκη  να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του δότη για την απώλεια του προσφιλούς τους προσώπου καθώς και τις ευχαριστίες της για την υπέρτατη σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία πράξη της.
Ταυτόχρονα θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εμπλεκόμενους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού και του Νευρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την άριστα οργανωμένη διαδικασία της λήψης των οργάνων του δότη.

Ο διοικητής
Γιώργος Μπέζος


NEWSLETTER