Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 21:22

Μεγάλη πορεία ενστόλων απ' όλη την Πελοπόννησο στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Μεγάλη πορεία ενστόλων απ' όλη την Πελοπόννησο στην Τρίπολη

Χίλιοι περίπου εν ενεργεία και συνταξιούχοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συμμετείχαν το πρωί της Πέμπτης στη μεγάλη ένστολη παμπελοποννησιακή συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τις υπηρεσίες τους.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους του στα Σώματα Ασφαλείας από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου - να σημειώσουμε ότι υπήρχε εκπροσώπηση κι από το Νομό Ηλείας. Τόνισε πως η κυβέρνηση με το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα περικόπτει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό, είπε, έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη, αφού περικόπτονται δαπάνες που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, τις επισκευές των οχημάτων κ.λπ. Επίσης αποφασίζεται οι αστυνομικοί σε ποσοστό 50% να μη δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα. "Η Πολιτεία θεωρεί πως όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι απαραίτητοι", σχολίασε ο κ. Καγκαράκης, "πιστεύοντας πως το Σαββατοκύριακο το έγκλημα σταματά". Στη συνέχεια κάλεσε τον κόσμο να καταλάβει ότι η μέριμνα των ένστολων είναι η δική του ασφάλεια, και για το λόγο αυτό κατέβηκαν στο δρόμο.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, που ήταν και ο κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η ομοσπονδία έχει από καιρό εκφράσει την αντίδρασή της και την αντίθεσή της στα μέτρα που πάει να επιβάλουν η κυβέρνηση και η τρόικα σχετικά με το αγαθό της ασφάλειας - και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας είναι αυτές οι ένστολες περιφερειακές διαμαρτυρίες, και στη συνέχεια στις 23 Ιουνίου η κεντρική διαμαρτυρία στην Αθήνα". Σημείωσε ακόμα πως "βγήκαμε στους δρόμους γιατί δεν έχουμε εισακουστεί μέχρι σήμερα και ζητάμε τη συστράτευση της κοινωνίας αφού η ασφάλεια είναι για όλους". Ιδιαίτερη αναφορά -και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο- έκανε στο θέμα της περικοπής των Σαββατοκύριακων, τονίζοντας πως "ακόμα και μνημόνιο να υπογράψουμε, οι εγκληματίες δε θα σταματήσουν το έγκλημα το Σαββατοκύριακο".
Ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε πως η στόχευση είναι να να εκχωρηθεί το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως έχουν ζητήσει Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών και ο Σαρκοζί που έχει αναφέρει χαρακτηριστικά "ό,τι κοστίζει, εκχωρείται".
Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση των ένστολων, εκτός από τους προέδρους όλων των ενώσεων των νομών της Περιφέρειας, απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς και εκπρόσωποι κομμάτων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Στη συνέχεια, με πορεία οι ένστολοι έφτασαν στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για να του επιδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
Ο Π. Τατούλης τους καλωσόρισε και τους συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν. "Ο καινούριος θεσμός αφουγκράζεται με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνίες όλων των πολιτών, τους οποίους δε διαχωρίζει", ανέφερε. Σημείωσε ότι "η αιρετή Περιφέρεια, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στην κεντρική εξουσία, βάζει πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση" και δήλωσε πως "η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί σημείο αναφοράς".
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, πριν παραδώσει το ψήφισμα στον κ. Τατούλη, χαρακτήρισε "βόμβα" στα θεμέλια του οικοδομήματος της Αστυνομίας και των υπόλοιπων υπηρεσιών το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σημείωσε πως τα μέτρα που προωθούνται θα οδηγήσουν τα Σώματα Ασφαλείας σε απαξίωση, αλλά εξέφρασε τη χαρά του για την "ανεπανάληπτη" -όπως χαρακτηρίστηκε από παριστάμενους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων- συγκέντρωσή τους. Τόνισε πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, αφού μπορεί η χώρα να περνά δύσκολες καταστάσεις αλλά γι' αυτές δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ενώ καταλήγοντας άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι οι συνάδελφοί του καλούνται να καλύπτουν και πολιτικά κενά, σε περιπτώσεις όπως η Κερατέα ή η περιφρούρηση της Βουλής. "Αυτά δεν είναι στα καθήκοντά μας", είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι "δεν πρέπει να επιβάλλει τη δημοκρατία η Αστυνομία, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί πρέπει να εμπνεύσουν σεβασμό".

 

 


NEWSLETTER