Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 21:44

Διάβαση της Νέδας στη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου

Γράφτηκε από την
Διάβαση της Νέδας στη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου

Η καθιερωμένη πλέον διάβαση της Νέδας θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουλίου για 19η χρονιά φέτος με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι πως άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες γίνονται μια παρέα απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης την ξεχωριστή Νέδα.
Ετσι για μια ακόμη χρονιά, ο νεοσύστατος Δήμος Τριφυλίας, συνεχίζοντας την παράδοση, σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια Αυλώνας και Πλατανίων και το Σύλλογο Αυλωνιτών, την Κυριακή πραγματοποιεί πεζοπορία που γίνεται στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, Σωτήρη Λαμπρόπουλου που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της Νέδας.
Η αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με το λεωφορείο και αυτοκίνητα του δήμου θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλείας (καινούριο γεφύρι).
Θα ακολουθήσει πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου, στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στη 1.30 μ.μ. για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), προσφορά του δήμου και ντόπιων παραγωγών.
Θα συνεχιστεί η πορεία για τους καταρράχτες, κατάβαση με σκοινί στην είσοδο του στομίου, διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. και περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνοντας στον τρίτο καταρράχτη.
Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στις 6.30 με 7 μ.μ. περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην πεζοπορία στην Αυλώνα.
Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας καθώς και στην πλατεία των Πλατανίων υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια όπου σερβίρουν παραδοσιακά φαγητά, σε προσιτές τιμές. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης, με ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, έχει ο Σύλλογος Αυλωνιτών.
Με τραγούδια και χορό, θα σμίξουν όλοι, πεζοπόροι και κάτοικοι σε μια αξέχαστη βραδιά. 
Στο χώρο της πλατείας, θα λειτουργήσει μικρή αγορά τοπικών προϊόντων, καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Νέδα.
Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο βαθμός δυσκολίας είναι (++).
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να υπακούουν στις οδηγίες των υπευθύνων.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 27613 60742, 27610 51191 (Δήμος Τριφυλίας), 6946-461829 (Γιάννης Φιλντίσης), 6977-191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6977-975535 (Σπύρος Τρουπάκης) και στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών www.avlona-messinias.gr


NEWSLETTER