Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 21:15

Απέκλεισαν το αεροδρόμιο οι ταξιτζήδες - Μπλόκο στη συνοδεία του πρέσβη του Καζακστάν

Γράφτηκε από την
Απέκλεισαν το αεροδρόμιο οι ταξιτζήδες - Μπλόκο στη συνοδεία του πρέσβη του Καζακστάν

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας οι οποίοι χθες απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας εμποδίζοντας την πρόσβαση τουριστικών λεωφορείων, ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στην εθνική Ασπροχώματος - Πύλου. Παράλληλα, ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμανιού, καθώς και του κόμβου του Ασπροχώματος ή της Αλλαγής.
Εν τω μεταξύ μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, αυτοκινητιστές προπηλάκισαν τη συνοδεία του πρέσβη του Καζακστάν όταν αντιλήφθηκαν ότι είχε επιτραπεί η είσοδός του από την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου. Εντάσεις υπήρξαν και με "απεργοσπάστες" συναδέλφους τους, στους οποίους πέταξαν αυγά, αλλά και με οδηγούς οι οποίοι προκάλεσαν την οργή τους με χειρονομίες ή βρισιές.  
Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στις 8.30 το πρωί και αποχώρησαν μετά τις 4 το μεσημέρι. Νωρίτερα το μεσημέρι, συνάδελφοί τους από την Τρίπολη με 18 αυτοκίνητα κατέφτασαν προς συμπαράσταση.

ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στη διάρκεια του αποκλεισμού οι αυτοκινητιστές άνοιγαν την πόρτα μόνο για να περάσουν πεζή οι ταξιδιώτες και τα αυτοκίνητα του αεροδρομίου. Την ίδια ώρα χρησιμοποιώντας ως εμπόδιο... φέρετρο πάνω σε καρότσι αποσκευών και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, προχωρούσαν σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας στην εθνική Ασπροχώματος - Πύλου. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ αυτοκινητιστών και οδηγών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι οδηγοί αυτοκινήτων απάντησαν στον αποκλεισμό με βρισιές και χειρονομίες. Το αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν τα αίματα και ορισμένοι αυτοκινητιστές να πετάξουν αυγά και μπουκάλια με νερό σε αυτοκίνητα.
Αυγά έριξαν και σε συναδέλφους τους απεργοσπάστες, τους οποίους σταματούσαν για έλεγχο και τους οδηγούσαν μέσα στο αεροδρόμιο.

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ

Νωρίτερα το πρωί ένταση προκλήθηκε όταν οι ιδιοκτήτες ταξί ειδοποιήθηκαν από συναδέλφους τους πως πέρασαν αυτοκίνητα από την πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου. Ετσι κατευθύνθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου και μπλόκαραν τις λιμουζίνες που μετέφεραν από την Costa Navarino στο αεροδρόμιο για να φύγει, τον πρέσβη του Καζακστάν και τη συνοδεία του. Οι αυτοκινητιστές κινήθηκαν με επιθετικές διαθέσεις προς τη μια λιμουζίνα, ανάγκασαν τον οδηγό να κατέβει και προσπάθησαν να εμποδίσουν το φόρτωμα των αποσκευών στο αεροπλάνο. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ καθοριστική, προκειμένου να λήξει το επεισόδιο, ήταν η επέμβαση των ψυχραιμότερων και των προέδρων των σωματείων τους. Μάλιστα, ύστερα από το επεισόδιο οι πρόεδροι των σωματείων αναζήτησαν τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και τον διοικητή της 120 ΠΕΑ Λαμπράκη Δημητρίου οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Γιώργο Παπαδέα τους διαβεβαίωσαν ότι η πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου άνοιξε κατ΄ εξαίρεση για την εθνική αποστολή του Καζακστάν. Ο κ. Παπαδέας με δηλώσεις του σημείωσε επίσης ότι στις προθέσεις τους είναι να συνεχίσουν πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ταξί Τριφυλίας Κώστας Μαντζώρος μιλώντας στην "Ε" τόνισε ότι δεν θα υποχωρήσουν αν ο Γ. Ραγκούσης "δεν διορθώσει το λάθος του".


NEWSLETTER