Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 22:35

Φωτιά σε ιστιοπλοϊκό στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - Κινδύνευσε ηλικιωμένο ζευγάρι Γερμανών

Γράφτηκε από τον
Φωτιά σε ιστιοπλοϊκό  στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - Κινδύνευσε ηλικιωμένο ζευγάρι Γερμανών

 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ζευγαριού ηλικιωμένων Γερμανών που χθες το μεσημέρι έπιασε φωτιά το ιστιοπλοϊκό τους ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Το ζευγάρι, ηλικίας 77 και 76 ετών, ταξίδευε από Ζάκυνθο προς Πύλο με το ιστιοπλοϊκό του μήκους 9,5 μέτρων, σημαίας Γερμανίας. Στις 2 το μεσημέρι κι ενώ το σκάφος έπλεε περίπου 3,5 μίλια ανοιχτά του Αγρίλη, ο λιμενικός σταθμός της Κυπαρισσίας ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής ότι απ' τον ορίζοντα στη θάλασσα έβγαινε πυκνός μαύρος καπνός. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αναζητήθηκε ιδιώτης με ταχύπλοο σκάφος - καθώς το Λιμενικό δεν διαθέτει σκάφος στην περιοχή...

Στο αίτημα του Λιμεναρχείου ανταποκρίθηκε ο Ιωάννης Φλάρης που με το ταχύπλοο σκάφος του "Ποσειδών" και δύο άνδρες του Λιμενικού κινήθηκε προς την περιοχή. Στα 6,5 περίπου μίλια από το λιμάνι, εντοπίστηκαν το φλεγόμενο ιστιοπλοϊκό και οι δύο ηλικιωμένοι Γερμανοί που το είχαν εγκαταλείψει: Είχαν ρίξει ένα «μπαλόνι» στη θάλασσα και είχαν επιβιβαστεί στη βοηθητική φουσκωτή τους βάρκα. Αμέσως περισυνελέγησαν από τους λιμενικούς, και αφού ήταν καλά στην υγεία τους -πέρα από την ταραχή τους και κάποια ελαφρά εγκαύματα που είχε ο άνδρας στο χέρι- αποφασίστηκε να γίνει η ρυμούλκυση του φλεγόμενου σκάφους μέχρι το λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Κατά την προσπάθεια προσέγγισης στο σκάφος έγινε και μια έκρηξη, από μικρή φιάλη που υπήρχε πάνω. Στο σημείο εν τω μεταξύ είχε φτάσει επίσης ένα ακόμη ιστιοπλοϊκό στο οποίο επέβαιναν Αγγλοι υπήκοοι, καθώς κι ένα ελικόπτερο από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης - τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Στο λιμάνι, ασθενοφόρο παρέλαβε τους δύο ηλικιωμένους οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για προληπτικούς λόγους, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής από το τοπικό κλιμάκιο έσβησαν τη φωτιά που σιγόκαιγε στο ιστιοπλοϊκό.

Τελικά, από το σκάφος δεν έμεινε σχεδόν τίποτα και μετά την κατάσβεση ίσα που επέπλεε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός ιδιοκτήτης του είπε πως η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από μια μικρή έκρηξη που έγινε ενώ ο ίδιος επισκεύαζε κάτι στα ηλεκτρολογικά του σκάφους.


NEWSLETTER