Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 20:13

Καλοκαιρινό παζάρι από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στο λιμάνι Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Καλοκαιρινό παζάρι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας, από χθες μέχρι και αύριο. Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, ώρες δηλαδή που παράλληλα με τη βόλτα μας μπορούμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Εκεί θα έχουμε την  ευκαιρία να ενημερωθούμε για το ευρύ φάσμα δράσεων του "Χαμόγελου" και να διαλέξουμε ανάμεσα σε ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών (είδη ρουχισμού, καπέλα, μπάλες, εποχιακά αξεσουάρ, λευκά είδη, είδη σπιτιού, σχολικά κ.ά.).
Η Δήμητρα Λαμπροπούλου, συνεργάτιδα στο γραφείο του "Χαμόγελου του Παιδιού" στον Πύργο, μιλώντας στην "Ε" τόνισε ότι και το 1 ευρώ έχει πολύ μεγάλη σημασία για να συντηρηθούν τα 9 σπίτια του συλλόγου στα οποία μεγαλώνουν 280 παιδιά, θύματα κακοποίησης. Οπως και για την στήριξη 6.000 οικογενειών σε όλη τη χώρα που βοηθιούνται από το "Χαμόγελο", ενώ στο ευρύ φάσμα δράσεών του είναι και η φροντίδα άρρωστων παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία και θεραπεία από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Η κ. Λαμπροπούλου μιλώντας για τον κόσμο της Καλαμάτας τόνισε ότι "είναι ευαισθητοποιημένος και με κάθε τρόπο, είτε με το να στέλνουν χρήματα για το "Χαμόγελο του Παιδιού" από μόνοι τους, είτε ανταποκρινόμενοι στα παζάρια που έχουμε κατά καιρούς πραγματοποιήσει στην πόλη σας, συμβάλλει στην προσπάθειά μας και πραγματικά τους ευχαριστούμε που συμπάσχουν και συναγωνιούν μαζί μας για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν αυτά που δικαιούνται". Επίσης τόνισε ότι η προσπάθεια είναι κοινή και ενιαία - δεν υπάρχει "Χαμόγελο" του Πύργου, της Τρίπολης ή της Αθήνας, "όλοι δουλεύουμε για ένα σκοπό και μαζί προσφέρουμε στην Ελλάδα μας και όχι μόνο". Και εξηγεί ότι "υπάρχουν και παιδιά από άλλες χώρες που "Το Χαμόγελο του Παιδιού" έχει αγκαλιάσει".
Αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του συλλόγου σημειώνει πως "οικονομική ενίσχυση όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει από το κράτος στο "Χαμόγελο του Παιδιού", όμως έχουμε δίπλα μας τους απλούς ανθρώπους". Και φέτος παρόλο που "τα οικονομικά μας ήταν πάρα πολύ άσχημα, κάναμε αγώνα και σε αυτό τον αγώνα - κόντρα στους δύσκολους καιρούς- συμπαραστάθηκε όλος ο κόσμος" και πρόσθεσε ότι "ακούγοντας ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται σε δύσκολη θέση όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν και έτσι τα καταφέραμε". Κι την αγάπη και αναγνώριση του κόσμου στο έργο που προσφέρει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" η Δ. Λαμπροπούλου την εισπράττει όταν "ηλικιωμένοι που έρχονται  στον πάγκο μας να αγοράσουν πράγματα με 1 ευρώ, μου λένε «ξέρεις κοπέλα μου δεν έχω πολλά λεφτά, έχω μια μικρή συνταξούλα» - ειλικρινά συγκινούμαι και πιστέψτε με ακόμη και το 1 ευρώ είναι πολύ - πολύ μεγάλο και η αγάπη η δική τους και τα λόγια τα ωραία που μας λένε, αυτό είναι δύναμη". Αλλά, «και το ευρώ αν το έδινε ο καθένας μια φορά το μήνα θα ήταν πολύ σημαντικό για "Το Χαμόγελο του Παιδιού"».