Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 21:45

Θερμή υποδοχή στα Φιλιατρά για τον Ν. Καλογερόπουλο

Γράφτηκε από τον
Θερμή υποδοχή στα Φιλιατρά για τον Ν. Καλογερόπουλο

Θερμότατης υποδοχής έτυχε χθες ο Μεσσήνιος ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καλογερόπουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Φιλιατρά το βράδυ της Τετάρτης, στην προβολή της ταινίας του «Οι Ιππείς της Πύλου» - η οποία διοργανώθηκε από την τοπική Κινηματογραφική Λέσχη στο θερινό σινεμά, στο αίθριο του δημαρχείου.
Η ταινία, όπως τόνισε και ο ίδιος  ο Ν. Καλογερόπουλος, είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη στη Μεσσηνία κι αυτό αποτελούσε ένα τάμα για τον ίδιο. Την αφιέρωσε μάλιστα στη μνήμη του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, σημειώνοντας ότι από τη χθεσινή βραδιά ήταν ο μόνος που του έλειπε.
«Δεν νοείται τέχνη χωρίς πολιτική, απολίτικη τέχνη κάνουν οι φλούφληδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καλογερόπουλος, ενώ αναφερόμενος στους συμπρωταγωνιστές του είπε ότι αποτελούν «την Α' εθνική».
Συνεχίζοντας, δήλωσε πολύ συγκινημένος καθώς «το όνειρό μου ήταν να φτιάξω κάτι δυνατό για τη Μεσσηνία κι όλες οι προτάσεις μου πήγαιναν στο βρόντο, όπου και να απευθύνθηκα». Σημείωσε ότι η ταινία έχει γυριστεί σε πολλά όμορφα μέρη της Μεσσηνίας και ευχαρίστησε τον παραγωγό Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, γιο του καπετάν Βασίλη. Είπε μάλιστα ότι έναν άνθρωπο σαν τον καπετάνιο θα ήθελε σήμερα η χώρα μας για πρωθυπουργό.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας εξέφρασε ως Φιλιατρινός την περηφάνια του για όλους τους Φιλιατρινούς δημιουργούς. «Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας και τον πολιτισμό του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Με θερμά λόγια μίλησε για το Νίκο Καλογερόπουλο ο δάσκαλός του στη σχολή θεάτρου Γιώργος Χριστοφιλάκης, παρουσιάζοντας το πολύπλευρο ταλέντο του και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο «Καλόγερος» Νίκος Καλογερόπουλος «είναι απροσκύνητος».


NEWSLETTER