Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 08:39

Τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας

Η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου έγινε χθες το βράδυ από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα.

Μέχρι και την Παρασκευή 12 Αυγούστου, θα λειτουργήσει για 11η συνεχή χρονιά το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς. 

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνδιοργανώνει το Σχολείο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά. Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος 37 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και 4 συνοδοί - δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και 4 εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας.

Στα διδακτήρια της σχολής θα διδαχθούν τα μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διδασκαλία θα γίνεται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και στο πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτισμού. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (γραπτός και προφορικός λόγος), η γνωριμία των φοιτητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης. 

Επιστημονική υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου είναι η Ελένη Βολονάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας. 

Στη χθεσινή τελετή υποδοχής χαιρετισμούς απηύθυναν: η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Βασίλης Παπαδόπουλος - υπολοχαγός, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, η κ. Βολονάκη, ο καθηγητής Κων. Νιάρχος, ο προϊστάμενος του ΚΠΕ Γιώργος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Θόδωρος Τζαλαλής και η Μαρία Μπαφίτη εκ μέρους της Γραμματείας.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER