Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 17:17

Αισιοδοξία στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Με αισιόδοξη διάθεση χτύπησε χθες το πρωί το πρώτο κουδούνι στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, στο οποίο από φέτος θα λειτουργεί και το Ειδικό Γυμνάσιο, για πρώτη χρονιά. Το σχολείο ευτυχώς δεν επλήγη από τις βροχές της Τετάρτης κι έτσι ήταν σε θέση να υποδεχτεί παλιούς και νέους μαθητές.

Η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη ευχήθηκε καλή χρονιά και είπε πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά της για την ίδρυση του Ειδικού Γυμνασίου. Ο περιφερειακός διευθυντής Πάνος Πετρόπουλος ξεκίνησε λέγοντας πως η φετινή χρονιά ξεκινά ακόμη καλύτερα από ό,τι πέρυσι. Το σχολείο ξεκινά στελεχωμένο με προσωπικό και σύντομα θα έρθει και το προσωπικό των ειδικοτήτων και το ειδικό βοηθητικό, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων. 

Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Ηλίας Γυφτέας δήλωσε πως επιτεύχθηκε ο στόχος για το νέο Γυμνάσιο και πως επόμενος στόχος είναι το σχολείο να είναι σε δικό του κτήριο.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, εκπροσωπώντας την Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας κατήγγειλε πως το 18ο Δημοτικό είναι χωρίς ρεύμα και πως με τις ευχές δεν αλλάζει τίποτα. "Υπάρχουν ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες και των προηγούμενων ετών. Να οργανωθούν οι γειτονιές, να διεκδικήσουν αντιπλημμυρικά έργα" είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Αθηνά Σπανού ευχαρίστησε τους αρμόδιους για το ότι τα μεγάλα παιδιά πήραν παράταση και εδώ και δύο χρόνια μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ΕΕΕΕΚ. Ευχαρίστησε επίσης την δικηγόρο Βούλα Σπυρέα, η οποία στηρίζει τους γονείς και τις διεκδικήσεις τους. 

Ο διευθυντής Παναγιώτης Κάτσος ευχαρίστησε τη βουλευτή Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, γιατί από την πρώτη στιγμή είναι κοντά στο σχολείο, το Δήμο Καλαμάτας, τον περιφερειακό διευθυντή Πάνο Πετρόπουλο, το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Σταματόπουλο και τους εκπροσώπους των γονέων Αθηνά Σπανού και Παναγιώτη Κουφαλάκο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον παλιότερο διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κώστα Βασιλόπουλο, για τις πολύτιμες συμβουλές του. 

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος σημείωσε πως για να εγγραφούν τα παιδιά στο Ειδικό Γυμνάσιο χρειάζεται πιστοποίηση από το ΚΕΔΔΥ. Επίσης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν "σχολεία δύο ταχυτήτων" στην Καλαμάτα.

 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER