Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 15:31

Ξεκινούν τα μαθήματα στα ΚΕΚ Μεσσηνίας 

Γράφτηκε από την

Ξεκινούν σε λίγο καιρό τα μαθήματα στα ΚΕΚ Μεσσηνίας, τα οποία λειτουργούν δωρεάν για τους πολίτες και είναι στην οδό Νέδοντος 135. Φέτος για την Καλαμάτα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά στο www.kekmessinias.gr (22 έως 27 Σεπτέμβρη), ενώ για όλες τις άλλες περιοχές θα πρέπει να απευθυνθούν στους κατά τόπους φορείς και συλλόγους που υλοποιούν τα προγράμματα. Για να συμπληρωθεί ένα τμήμα, χρειάζονται 20 άτομα. Οι ώρες εκπαίδευσης κάθε μαθήματος είναι 50. Φέτος, όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσουν δύο διδακτικά εξάμηνα.

Χτες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής κατάρτισης Παναγιώτης Τζαβάρας εξήγησαν περισσότερα στοιχεία για τα τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν και στο ΚΕΦΙΑΠ, στην Κυπαρισσία, στη Στούπα, στην Πύλο κ.α.

Το Κ.Ε.Κ. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής  περιόδου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016, προτίθεται να υλοποιήσει τα εξής επιμορφωτικά προγράμματα: Ειδικός Barista & coffee, Ζαχαροπλαστική, Μαγειρική, Αγιογραφία*, Ζωγραφική*, Ιστορία τέχνης, Κατασκευή Κοσμημάτων*, Κατασκευή παραδοσιακών οργάνων, Κιθάρα, Κοπτική ραπτική*, Ντεκουπάζ, Ξυλογλυπτική, Παρασκευή φυτικών καλλυντικών, Υφαντική με ανακυκλώσιμα υλικά, Ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση e - learning (εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle), Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Μακιγιάζ, Μελισσοκομία, Πληροφορική και χρήση νέων τεχνολογιών, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τέχνη και τεχνική στο μοντάζ ψηφιακού video, Φωτογραφία & ψηφιακή επεξεργασία. Τα τμήματα που έχουν δίπλα το αστεράκι, σημαίνει ότι σε αυτά θα λειτουργήσει και τάξη προχωρημένων. 

Για πληροφορίες: 27210 95860, 27210 95855.

Οσον αφορά τα τμήματα εκτός Καλαμάτας (περίοδος αιτήσεων 27 – 30 Σεπτεμβρίου), αυτά είναι: Κυπαρισσία: Κέντημα μηχανής, παρασκευή φυτικών καλλυντικών, παραδοσιακοί χοροί. Μεσσήνη: Οινολογία-οινογνωσία, Πληροφορική και χρήση νέων τεχνολογιών. Μελιγαλάς: Θεατρικό εργαστήρι, Αγιογραφία. Πύλος: υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου. Μάνη: υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου. ΚΕΦΙΑΠ: Μουσικοθεραπεία, Ζωγραφική ή Θεατρικό εργαστήρι.

Για την συμπλήρωση των τμημάτων προηγούνται οι νέοι και οι άνεργοι. Το κόστος αγοράς ατομικών εργαλείων για τα τμήματα Ξυλογλυπτικής και Κατασκευής Κοσμημάτων, επιβαρύνουν τους καταρτιζόμενους. Στο τμήμα Πληροφορικής, προηγούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου. 

Γ.Σαρ.