Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 09:17

Κατάληψη στο Λύκειο Μελιγαλά και πορεία στο δημαρχείο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κατάληψη στο Λύκειο Μελιγαλά και πορεία στο δημαρχείο (βίντεο)

Επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και χώρους υγιεινής διεκδικούν οι μαθητές του Λυκείου Μελιγαλά, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη και πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο το πρωί της Τετάρτης.

Ρεπορτάζ Κέλλυ Δημητρούλια

 

Επιμένουν πως θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τους εκπροσώπους του δήμου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μιας και ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την κατάργηση του Λυκείου Διαβολιτσίου. Υπάρχει μάλιστα τμήμα, οι μαθητές του οποίου... περιφέρονται από αίθουσα σε αίθουσα, καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος διδασκαλίας. Επίσης, ζητούν να αρθεί η σύμπτυξη δύο τμημάτων θετικού προσανατολισμού και να μην γίνει σύμπτυξη τριών τμημάτων της Β΄ τάξης. 

Το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το σχολείο τους μέχρι το Δημαρχείο, φώναξαν συνθήματα και συναντήθηκαν με τους αντιδημάρχους Αθανάσιο Κόλλια και Ιωάννη Ηλιόπουλο, στους οποίους έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους. Στάθηκαν στα ζητήματα αρμοδιότητας του δήμου, όπως είναι οι επιπλέον αίθουσες και οι αξιοπρεπείς χώροι υγιεινής, μιας και οι παλιές τουαλέτες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες και μη επαρκείς για τις ανάγκες του σχολείου. Εθεσαν όμως και το θέμα σύμπτυξης των τμημάτων, τονίζοντας πως αν και δεν είναι αρμόδιος ο δήμος θα μπορούσε ίσως -λόγω της μη επάρκειας των σχολικών αιθουσών- να ασκηθεί πίεση για την επαναλειτουργία του Λυκείου Διαβολιτσίου. Από τη μεριά τους οι αντιδήμαρχοι, παρουσία και του διευθυντή του σχολείου Κώστα Παπαδόπουλου, δεσμεύτηκαν πως άμεσα θα αντιμετωπιστεί το θέμα των χώρων υγιεινής, ενώ σε αίθουσα διδασκαλίας θα μετατραπεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά το λυόμενο του Πολιτιστικού Καφενείου, δίπλα από το σχολικό κτήριο, στο οποίο και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για τα προβλήματα του Λυκείου Μελιγαλά που αποτελούν αιτήματα των μαθητών και τα οποία αφορούν το Δήμο Οιχαλίας, ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος μας είπε: «Είμαστε σε επαφή με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να πάρουμε κοντέινερ από τα Λεχαινά, γιατί θέλουμε μια αίθουσα τουλάχιστον. Δεν τα καταφέραμε. Προσανατολιζόμαστε να παραχωρήσουμε στο Λύκειο το παλιό Πολιτιστικό Καφενείο, το πέτρινο, για να λειτουργήσει ως σχολική αίθουσα και κάνουμε βελτιώσεις. Η παραχώρηση θα είναι θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Οσον αφορά τις τουαλέτες, θα φτιάξουμε 10 καινούργιες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Τα προβλήματα με τις πλημμύρες μάς πήγαν πίσω».


NEWSLETTER