Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 14:31

Μαθητές από τη Βάλτα Τριφυλίας περιμένουν μία ώρα για να ανοίξει το σχολείο τους!

Γράφτηκε από τον
Μαθητές από τη Βάλτα Τριφυλίας περιμένουν μία ώρα για να ανοίξει το σχολείο τους!

Μεγάλη ταλαιπωρία είναι αναγκασμένα να περνούν καθημερινά 13 παιδιά από τη Βάλτα Τριφυλίας που πάνε στο δημοτικό και σε σχολεία των Γαργαλιάνων, καθώς πρέπει να ξυπνούν από τις 6.30 το πρωί για να μπορέσουν να φτάσουν στα σχολεία τους.

Το πρόβλημα, όπως μας επισήμαναν οι γονείς των παιδιών, είναι στο γεγονός ότι το λεωφορείο που τα μεταφέρει στους Γαργαλιάνους περνά από το χωριό τους λίγο μετά τις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να φτάνουν περίπου μετά από 15 λεπτά στους Γαργαλιάνους, δηλαδή πολύ πιο νωρίς από την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία. Το γεγονός επίσης ότι δεν υπάρχει πρωινή ζώνη σε κανένα από τα δύο δημοτικά σχολεία που πάνε τα παιδιά, κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο σοβαρό.

Το πρόβλημα δεν είναι πρωτόγνωρο για μαθητές και γονείς, καθώς όπως μας είπαν αυτό συμβαίνει για τρίτη χρονιά. Ομως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία. Τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν από τα άγρια χαράματα και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο στην καρδιά του χειμώνα που και οι καιρικές συνθήκες είναι πιο δύσκολες. Δεν είναι δυνατόν, μας είπαν, να ξυπνάνε τα παιδιά στις 6.30 το πρωί για να μπουν στην τάξη τους στις 8.10. 

Αυτό που ζητάνε είναι να αλλάξει η ώρα του δρομολογίου του ΚΤΕΛ τουλάχιστον κατά μισή ώρα και να εφαρμοστεί στα δύο σχολεία πρωινή ζώνη, έτσι ώστε όταν φτάνουν στους Γαργαλιάνους να είναι τα σχολεία ανοιχτά.

Μας τόνισαν επίσης ότι το χωριό τους είναι το μοναδικό στην περιοχή που τα παιδιά ξεκινούν τόσο πρωί για να πάνε σχολείο τους, αλλά και ότι τα προηγούμενα χρόνια σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονταν οι ίδιοι οι γονείς να τα μεταφέρουν για να μην ταλαιπωρούνται.

 

Κ.Μπ. 

 

 


NEWSLETTER