Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 17:58

Διευκρινίσεις για το μεσημεριανό δρομολόγιο από τους Συλλόγους Γονέων της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την ανακοίνωσή τους για την αλλαγή ώρας του μεσημεριανού δρομολογίου για την μεταφορά των μαθητών δίνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.

Πιο συγκεκριμένα, με χθεσινή τους ανακοίνωση ζητούν συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς και τονίζουν πως δεν υπάρχει θέμα φύλαξης των παιδιών μέχρι να αποχωρήσουν από τα σχολεία τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Κυπαρισσίας ζητάμε συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας για κάποια σημεία της ανακοίνωσής μας σχετικά με την αποχώρηση των μεταφερόμενων μαθητών. Θέλουμε να το καταστήσουμε απολύτως σαφές πως πρόθεσή μας ήταν, κι ασφαλώς είναι, η αλλαγή του δρομολογίου του ΚΤΕΛ ώστε οι μαθητές να μην μένουν στο σχολείο, για λόγους που οι ίδιοι δεν είναι υπαίτιοι, διπλάσιο σχεδόν χρόνο από άλλους συμμαθητές τους πιο ευνοημένους από την άποψη τόπου διαμονής. Κι οπωσδήποτε δεν ήταν να διαφανεί μια κάποια αμέλεια ή αδιαφορία των εκπαιδευτικών ως προς τη φύλαξη των μεταφερόμενων μαθητών. Τουναντίον μάλιστα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των δασκάλων μας που υπερβάλλουν εαυτούς στο ζήτημα αυτό παραμένοντας πολλάκις πέραν τις 14.00, αφού το λεωφορείο, Ελλάς γαρ, δεν είναι πάντα στην ώρα του. Αρα τα σημεία της ανακοίνωσης «…υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φύλαξη», «…μένουν χωρίς φύλαξη στο πεζοδρόμιο ή στον προαύλιο χώρο του σχολείου και βρίσκονται εκτεθειμένα σε κινδύνους» και «…να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες του επικείμενου χειμώνα» ας θεωρηθούν ως άκυρα, αφού η φύλαξη των παιδιών μας, όπως προαναφέραμε γίνεται από τους εντεταλμένους από τις διοικήσεις των σχολείων εκπαιδευτικούς σε καθημερινή βάση και με απόλυτη επιμέλεια κι όπως ο νόμος ορίζει».