Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 08:52

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Γράφτηκε από τον
(αριστερά Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, δεξιά Στέφανος Γιακουμάτος)

(αριστερά Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, δεξιά Στέφανος Γιακουμάτος)

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά (Master of Science in Finance) από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Αυτό γνωστοποίησαν προχθές το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Τμήματος Οδυσσέας Σπηλιόπουλος και ο διευθυντής του προγράμματος Στέφανος Γιακουμάτος, τονίζοντας ότι είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο συγκεκριμένο αντικείμενο σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και στο οποίο θα γίνουν δεκτοί μέχρι 40 σπουδαστές, αναπτύσσεται σε τρία εξάμηνα, με 10 μαθήματα στα δύο πρώτα και την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας στο τρίτο. Τα μαθήματα θα γίνονται στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο. Η προθεσμία για τις αιτήσεις ενδιαφερομένων λήγει στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος είναι 1.000 ευρώ το εξάμηνο.

Οπως τόνισε ο Οδ. Σπηλιόπουλος το εν λόγω μεταπτυχιακό επενδύει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, καθώς εφαρμόζει ένα σύγχρονο, νεωτεριστικό πρόγραμμα σπουδών, με βάση τα διεθνή προγράμματα. Μάλιστα επισήμανε ότι μετά από την εμπειρία του προηγούμενου ανάλογου προγράμματος, η ζήτηση για εγγραφές είναι ήδη αυξημένη, κι αυτό -όπως τόνισε- επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην τοπική κοινωνία.

Ο διευθυντής του προγράμματος Στέφανος Γιακουμάτος υπογράμμισε ότι δίνεται βαρύτητα στα ακαδημαϊκά πιστοποιητικά των ενδιαφερομένων, ενώ σημείωσε ότι οι γνώσεις που παρέχονται στο μεταπτυχιακό είναι όχι μόνο θεωρητικού, αλλά και πρακτικού χαρακτήρα. «Στόχος μας δεν είναι να δώσουμε ένα ακόμα πτυχίο, αλλά να μεταφέρουμε εφαρμοσμένες γνώσεις. Θέλουμε φοιτητές που έχουν διάθεση να σπουδάσουν» επισήμανε.

Β.Γ.Μ.