Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 08:33

Δωρεάν μαθήματα για 3η χρονιά στο Αλληλέγγυο Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Την τρίτη χρονιά λειτουργίας του διανύει το «Σχολείο μας», η αλληλέγγυα δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας, σε τρία σχολεία της Καλαμάτας.

Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, λειτουργεί το απόγευμα -εντελώς δωρεάν- και βασίζεται στην εθελοντική δράση και στην ψυχή των δασκάλων και των άλλων συμμετεχόντων, φίλων του Συλλόγου. 

Τη χρονιά αυτή τα τμήματα μέχρι τώρα είναι 55 και οι εγγραφές συνεχίζονται. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη τα μαθήματα γίνονται στο 17ο Δημοτικό, κάθε Τετάρτη στο 7ο και Πέμπτη - Παρασκευή στο 6ο, 6 - 8 μ.μ. Οι γονείς μπορούν να πάνε όποτε θέλουν και να δουν από κοντά τα τμήματα και τα μαθήματα που γίνονται, μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να διαλέξουν εκείνο που προτιμούν. Στο "Σχολείο μας" το παιδί θα διαβάσει για την επόμενη μέρα, θα διδαχθεί Φυσική και Μαθηματικά με μία άλλη προσέγγιση, θα κάνει θεατρικό παιχνίδι, θα παίξει σκάκι, θα διδαχθεί μέσα από το παραμύθι, θα κάνει χορό, αθλητισμό και πολλά άλλα. Ολα αυτά μέσα από την ομαδικότητα και τον εθελοντισμό.

Οπως σημειώνουν τα μέλη του ΔΣ, το "Σχολείο μας" είναι ένας θεσμός για όλους και δεν έχει κανένα απολύτως κριτήριο για εγγραφή. Είναι ένα σχολείο για όλα τα παιδιά. "Μακάρι να συνεχίσει, είμαστε πολύ ευχαριστημένες, τα παιδιά έρχονται εδώ με χαρά" είπαν δύο μητέρες που βρίσκονταν στο 17ο Δημοτικό χθες το απόγευμα. 

Για πληροφορίες, όποιος θέλει μπορεί να περάσει από τα 3 παραπάνω σχολεία, 6 - 8 μ.μ. τις μέρες λειτουργίας τους ή να καλέσει στα: 6977-651287, 6977-007746, 6976-390430. 

Γ.Σαρ.