Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 09:18

Ικανοποίηση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για επαναλειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Νέους στόχους για το μέλλον θέτει πλέον η διοίκηση του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ύστερα από την ανακοίνωση της επανένταξης του Τμήματος Λογοθεραπείας στο μηχανογραφικό δελτίο.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο ΤΕΙ, το κλίμα ήταν πολύ θετικό και οι καθηγητές ανέλυσαν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου ξεκίνησε λέγοντας πως υπήρχαν 20 προτάσεις τμημάτων, για να ξαναμπούν στο μηχανογραφικό. «Η κινητοποίηση του τμήματος της Καλαμάτας ξεκίνησε από την εποχή του σχεδίου "Αθηνά". Τον αγώνα μας στήριξαν και η δημοτική αρχή και η πολιτική ηγεσία και η τοπική κοινωνία, σύσσωμη - και σε αυτό το σημείο θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου. Η συζήτηση για τα 20 αυτά τμήματα είχε αρχίσει από τότε που ήταν υφυπουργός η κ. Αναγνωστοπούλου και συνεχίστηκε τώρα με τον κ. Γαβρόγλου. Το υπουργείο είχε ζητήσει αναλυτικές προτάσεις από το κάθε τμήμα και στη συνέχεια αυτές συζητήθηκαν στη Σύνοδο των προέδρων» εξήγησε ο κ. Βελισσαρίου. Συνέχισε λέγοντας πως από τις 7 θέσεις διδακτικού προσωπικού που είχε ζητήσει το ΤΕΙ Καλαμάτας, υπήρξε δέσμευση πως αν το Τμήμα Λογοθεραπείας ξαναμπεί στο μηχανογραφικό, οι 5 θα πάνε σε αυτό. Κλείνοντας σχολίασε πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι «κουκκίδες στο χάρτη» και πως θα ήθελε να βλέπει τους υπουργούς να έρχονται και να τα βλέπουν από κοντά, παρά το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά τους. Υπογράμμισε ακόμη πως το Τμήμα της Λογοθεραπείας έχει πολλές ειδικές αίθουσες, μηχανήματα, εξοπλισμό, ακουολογικό θάλαμο, καθώς και κλινική, η οποία θα μπορεί και πάλι να δέχεται δωρεάν, παιδιά για θεραπείες. 

Οσον αφορά το Τμήμα της Σπάρτης, είπε πως είναι δύσκολο να φύγει από εκεί και να έρθει στην Καλαμάτα, γιατί στεγάζεται σε κτήριο - δωρεά ομογενούς. Ομως σε αυτό δόθηκαν άλλες 3 θέσεις διδακτικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω. 

Σχετικά με τις 5 νέες θέσεις της Λογοθεραπείας, πρέπει πρώτα να μπει το Τμήμα στο μηχανογραφικό, μετά να γίνει η κατανομή των σπουδαστών και μετά να τεθούν υποψηφιότητες από τους καθηγητές, οι οποίες θα αξιολογηθούν κατάλληλα. Η επιλογή γίνεται μέσα από εκλεκτορική διαδικασία. Πολύ θετικά απάντησε ο κ. Βελισσαρίου και για το Τμήμα Ακτινολογίας και Ραδιολογίας. Είπε πως είχε γίνει προσπάθεια για αυτό και στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε. Τώρα πρέπει να το επιτρέψουν και πάλι οι συνθήκες οι οικονομικές και κοινωνικές, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου το εγχείρημα. 

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε και τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα που ενδιαφέρθηκαν για το ζήτημα. «Δεν είναι ένα τυχαίο τμήμα, είναι ένα τμήμα πρότυπο, από το οποίο οι απόφοιτοι καταφέρνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να βρουν αμέσως δουλειά. Κάποιοι από αυτούς ξεκινούν την προσπάθειά τους για ακαδημαϊκή καριέρα. Χαιρόμαστε πολύ που θα ξαναλειτουργήσει η δωρεάν κλινική για τα παιδιά, ειδικά αυτή την εποχή που διανύουμε». τόνισε ο ίδιος και επίσης είπε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πώς θα χειριστούν το θέμα με τις κατατακτήριες εξετάσεις.

 

Γ.Σαρ.