Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 19:26

Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 

Στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα γίνουν αύριο Σάββατο οι διαγωνισμοί για μαθητές, στα πλαίσιο του Γενικού Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017.

Αναλυτικά πρόκειται να διεξαχθούν: ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για μαθητές δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για τους μαθητές γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για μαθητές λυκείου με θέμα «Η πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα».  Ο Γενικός Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διεξάγεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas), στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου στην αίθουσα "Κασιμάτη" στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα. 

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου έχει ως εξής: 10 - 10.30 π.μ. εγγραφή - καταχώρηση ομάδων, 10.30 π.μ. - 12 μ. προετοιμασία - δοκιμές, 12 μ. - 12.15 μ.μ. διάλειμμα, 12.15 - 12.40 μ.μ. χαιρετισμοί, 12.40 - 3.30 μ.μ. διαγωνισμός - αξιολόγηση, 3.30 - 4 μ.μ. λήξη και απονομή βραβείων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και ταυτόχρονα θα γίνεται απευθείας μετάδοσή της μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο διαδίκτυο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί κανείς να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 27410 77070 και 6974-432109 ή στο mail wro.peloponnisos@gmail.com, ή και να επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση wropeloponnisos.wordpress.com.

Για το θέμα δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος είπε πως η συμμετοχή είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για το διαγωνισμό για τα δημοτικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 ομάδες και για τα γυμνάσια 25. Μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, χωρίς αυτό να γίνει αυτοσκοπός και να αναπτύξουν την ομαδικότητα και την άμιλλα. 

Ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης μίλησε για τα στάδια του διαγωνισμού και για τη θεματολογία της κάθε κατηγορίας. Σχολίασε πως με τον τρόπο αυτό οι μαθητές δρουν έξω από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, δημιουργούν, συνεργάζονται και αποκτούν κριτική σκέψη. 

Τέλος ο Γρηγόρης Τσώνης εκπαιδευτικός Πληροφορικής τόνισε πως όποιος θέλει μπορεί να μπει στο κανάλι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στο youtube και να δει λάιβ το διαγωνισμό. Για να γίνει αυτό, προηγήθηκε ειδική μελέτη πάνω στις ανάγκες του χώρου. 

 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER