ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 22:56

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Τέσσερις ομάδες από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έλαβαν μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» που έγινε την Κυριακή στην Αίθουσα Γ. Κασσιμάτης στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκεί έγινε και ο διαγωνισμός γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μ. Αλεξάνδρου». Οι «Future kids» κατέλαβαν την 7η θέση στην Ελλάδα και έλαβαν το ειδικό βραβείο «Καλύτερης ιδέας».  

Την τελική φάση του διαγωνισμού οργάνωσε ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών "WRO Hellas". Σε αυτόν συμμετείχαν 80 ομάδες δμοτικού, 151 ομάδες γυμνασίου και 34 ομάδες λυκείου από όλη την χώρα. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εκπροσώπησαν οι ομάδες «Future transporters» και «Future kids» από το δημοτικό και «Robotpower», «Robot factory» από το γυμνάσιο. Οι «Future transporters» αποτελούνταν από τους: Δήμητρα Μανωλοπούλου, Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, Ηλία Ποντίκη, Δημήτρη Παρθένιο, Ιωάννη Κάρτσωνα και Εκτορα - Πάρι Παπανικολάου. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο Γιώργος Χριστάκης. Οι «Future Kids» αποτελούνταν από τους: Βάλια Σπυροπούλου, Παναγιώτη Τσώνη, Μάριο Σκιά και Γιώργο Σάρλη, ενώ υπεύθυνη της ομάδας ήταν η Εργίνα Ορφανού. Οι «Robotpower» αποτελούνταν από τους: Κωνσταντίνο Βαμβακά, Βασίλη Ποντίκη και Νεφέλη Τασσσοπούλου με υπεύθυνο τον Χαράλαμπο Βασιλαδιώτη και οι «Robot factory» από τους: Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, Ντύλαν - Ιάσονα Παπανικολάου και Γιώργο Μπαστακό με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Χριστάκη. Βασικός συνεργάτης όλων των ομάδων ήταν ο Κώστας Κοτταρίδη, ο οποίος στήριξε και καθοδήγησε και τις δυο ομάδες σε όλη τους την πορεία. 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER